Tipul bucătăriei:
Keema de oaie
- Servește 4 ca principal sau 6 ca lateral
- Uşor
Profitați la maximum de carne tocată de oaie adăugând cardamom, frunze de dafin indiene și semințe de chimen la amestec. Această rețetă provine de la Asma Khan din Darjeeling Express
Încercați acest keema de oaie, apoi verificați curry-ul nostru de curcan, keema pav, plăcinta keema și rețete indiene mai ușoare.
Ingrediente
- ulei vegetal 4 linguri
- păstăi de cardamom verde 2
- scoarță de cassia Bucată de 2½cm
- ardei iute uscate 2
- Frunze de dafin indian 2 mici
- ceapă 1 mediu, tocat mărunt
- pasta de usturoi ½ linguriță
- pasta de ghimbir 1 linguriță
- carne tocată de oaie sau miel 500g
- coriandru 1 linguriță
- semințe întregi de chimen ½ linguriță, prăjită și zdrobită
- praf de ardei iute Sp linguriță
- turmeric măcinat ½ linguriță
- piure de tomate 1 lingură
- suc de lămâie 1 lingură
- frunze de menta a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare și prăjiți scurt păstăile de cardamom, coaja de cassia, ardeiul iute uscat și frunzele de dafin. Adăugați imediat ceapa și gătiți timp de 1 minut, amestecând, apoi adăugați usturoiul și pastele de ghimbir și gătiți încă un minut.
-
Pasul 2
Adăugați carnea de oaie sau mielul, rupând orice ciorchine cu o lingură de lemn. Presărați în coriandru măcinat, semințe de chimen, pudră de ardei ijiți și curcuma. Gatiti, neacoperit, pana cand s-a evaporat tot lichidul din tocatura. Adăugați 100 ml de apă doar fiartă, piureul de roșii și ¾ linguriță de sare și amestecați totul împreună.
-
Pasul 3
Aduceți amestecul la fierbere, apoi acoperiți cu un capac și fierbeți timp de 15 minute. Descoperiți și continuați să gătiți la foc mediu-mare până când aproape tot lichidul a fost redus. Se ia de pe foc, se amestecă sucul de lămâie și se împrăștie cu menta înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 380
- Gras 28.5g
- Saturează 8.6g
- Carbohidrați 4.5g
- Zaharuri 3.1g
- Fibră 2.3g
- Proteină 25.1g
- Sare 1.2g