Tipul bucătăriei:
Lamb ragu pappardelle
- servește 4 persoane
- Uşor
Verificați acest pappardelle topit în gură cu un râu de miel îngăduitor. Rețeta ușoară, dar impresionantă, vine de la restaurantul italian Bancone din Covent Garden
Încercați această rețetă pentru ragu pappardelle de miel, apoi verificați-ne pappardelle de casă, cârnați pappardelle, ciuperci pappardelle și altele rețete pappardelle.
Ingrediente
PASTE
- 00 făină de paste 500g, plus extra pentru praf
- sare de mare fină o ciupitura
- ouă 4 mari
- galbenusuri de ou 2
LAMB RAGU
- rozmarin 2 pumni, frunze culese
- usturoi 2 cuișoare, curățate
- file de hamsii în ulei de măsline 4
- condimento morbido sau oțet balsamic alb 150ml
- gât de miel pe os 1 kg
- făină simplă 2 linguri
- ulei vegetal 3 linguri
- vin alb o stropire
- supă de pui 500 ml
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Puneți făina 00 într-o movilă pe o suprafață de lucru curată, faceți o fântână în centru și presărați sare. Adăugați ouăle și gălbenușurile, apoi folosiți degetele într-o mișcare rotitoare pentru a încorpora ouăle în făină – ar trebui să formeze un amestec asemănător cu firimiturile. Aduceți acest lucru folosind palmele mâinilor pentru a face un aluat ferm, apoi frământați timp de 10 minute până când se omogenizează. Se înfășoară în folie de film, apoi se răcește cel puțin 1 oră. Scoateți din frigider cu 1 oră înainte de utilizare.
-
Pasul 2
Puneți rozmarinul, usturoiul, fileurile de hamsii și oțetul într-un robot de bucătărie și blitz la un sos verde.
-
Pasul 3
Condimentați bine gâtul de miel și praful cu făina. Încălziți uleiul vegetal într-o cratiță mare, rumeniti gâtul de miel peste tot până devine auriu, apoi scoateți-l într-o farfurie. Adăugați vinul alb pentru a glace tigaia și reduceți până se evaporă lichidul. Puneți gâtul de miel înapoi împreună cu sosul verde și completați cu bulion de pui pentru a acoperi doar. Aduceți la fierbere, apoi coborâți la cea mai mică căldură și fierbeți ușor timp de 3 ore.
-
Pasul 4
Puneți pastele printr-un aparat pentru paste – începând de la cea mai largă setare, până la penultima setare – ar trebui să fie grosimea unei bucăți de 5p. Îndepărtați ușor o suprafață de lucru curată cu făină și așezați foaia de paste. Cu un cuțit ascuțit, tăiați pastele în lățime în panglici de 3 cm lățime. Se pudrează ușor cu făină și se lasă deoparte.
-
Pasul 5
Mielul ar trebui să cadă acum de pe os. Scoateți din tigaie și reduceți sosul până se îngroașă. Folosiți două furculițe pentru a sfărâma carnea, fiind atenți la oasele mici, apoi înclinați carnea înapoi în sos. Țineți-vă cald.
-
Pasul 6
Gatiti papardelele intr-o tigaie mare de apa cu sare clocotita timp de 2-3 minute sau pana la dente. Folosiți clești pentru a înclina pastele în sos, adăugați uleiul de măsline și suficientă apă de gătit pentru paste pentru a acoperi, apoi serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 1117
- Gras 46.4g
- Saturează 13.6g
- Carbohidrați 119.3g
- Zaharuri 12.3g
- Fibră 8g
- Proteină 50.6g
- Sare 1.4g