Skip to content

Tipul bucătăriei:

Parmezan ras pe o farfurie cu lasagne

Lasagne de miel, mazăre și usturoi sălbatic

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Un mic efort

Proaspăt de la Ombra, un bacaro în stil venețian din Londra, acest lasagne de nivel următor prezintă ingrediente de sezon și este proiectul perfect leneș de weekend


Faceți această lasagne de miel, mazăre și usturoi sălbatic, apoi verificați rețetele noastre clasice de lasagne, lasagne vegetariene, lasagne vegane, lasagne de vinete și lasagne mai reconfortante.

Ingrediente

RAGU

  • ceapă 1 mare, tocată mărunt
  • morcov 1, tocat mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
  • ulei de masline pentru prajit
  • carne tocată de miel 700g
  • piure de tomate 1 linguriță
  • vin alb sec un pahar

FIȘE LASAGNE

  • usturoi sălbatic 400g
  • ouă 150g (3 mari)
  • 00 făină 500g

BÉCHAMEL

  • unt 100g
  • făină simplă 100g
  • tot laptele 1 litru, încălzit
  • nucşoară o ciupitura

UMPLERE

  • Mazăre congelată 500g, decongelat
  • pecorino 300g, ras fin

Metodă

  • Pasul 1

    Gatiti ceapa, morcovul si usturoiul intr-o stropita buna de ulei de masline intr-o tigaie mare pana se inmoaie. Adăugați carnea de miel și rupeți bucățile cu o lingură de lemn.

  • Pasul 2

    Odată ce mielul a început să se coloreze ușor, adăugați piureul de roșii și vinul, condimentați și puneți un capac ușor întredeschis pe tigaie. Gatiti 2 ore la foc mic, amestecand din cand in cand.

  • Pasul 3

    În timp ce ragu se gătește, începeți să preparați aluatul pentru paste. Într-o tigaie cu apă clocotită, blanch usturoiul sălbatic timp de 30 de secunde și apoi puneți în apă rece ca gheața pentru a opri procesul de gătit. Scurgeți usturoiul sălbatic, stoarcând orice exces de lichid și blitz într-un robot de bucătărie cu ouăle. Încărcați cu grijă făina pe o suprafață de lucru și creați o fântână în mijloc. Cu ajutorul unei furculițe, prelucrați treptat amestecul de ouă în făină, apoi terminați frământând aluatul cu mâna timp de 5 minute sau până când este neted. Se aplatizează într-o rotundă și se înfășoară bine aluatul. Lăsați aluatul să se odihnească la frigider cel puțin 2 ore.

  • Pasul 4

    Acum faceți beșamelul. Topiți untul la foc mic, adăugați făina și bateți pentru a vă asigura că nu există bulgări. Gatiti un minut cam asa ceva, adaugand treptat laptele cald si batand pana se fierbe rouxul. Gustați și condimentați cu nucșoară și sare.

  • Pasul 5

    Rulați foile de paste cu ajutorul unui aparat de paste la cea mai mică setare sau a unui sucitor, dacă nu aveți și aveți încredere. Rolați foi care se vor încadra confortabil într-un vas mare, adânc, rezistent la cuptor. Asigurați-vă că acoperiți pastele cu un prosop umed pentru a opri uscarea.

  • Pasul 6

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Lingurați o parte din ragu în vas și întindeți-l uniform, urmat de beșamel și o împrăștiere generoasă de mazăre și pecorino. Se acoperă cu foi de lasagne, asigurându-se că acoperă complet sosul într-un singur strat. Repetați acest lucru de trei ori în funcție de adâncimea vasului dvs., terminând cu un strat de beșamel. Presară deasupra brânzei rămase și coace lasagna la cuptor timp de 40-45 de minute sau până devine aurie și clocotește.

  • Pasul 7

    Scoateți lasagna din cuptor și lăsați-o să stea 5-10 minute înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 842
  • Gras 37,5g
  • Saturează 20.9g
  • Carbohidrați 74.6g
  • Zaharuri 12.6g
  • Fibră 8.6g
  • Proteină 44.3g
  • Sare 1.4g
.
#Lasagne #miel #mazăre #și #usturoi #sălbatic
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *