Skip to content

Tipul bucătăriei:

23501

Legume à la grecque

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

În ciuda numelui său, legume àla grecque este un fel de mâncare franțuzesc de legume ușor murate. Această rețetă este de la Berners Tavern și face o parte grozavă plăcintei lor de porc


Ingrediente

  • supă de pui 250 ml
  • vin alb 250 ml
  • ulei de masline 60 ml
  • suc de lămâie 60 ml
  • șalotă 60 g, tăiate cubulețe
  • sare 5g
  • boabe de piper negru 5
  • foi de dafin 1
  • semințe de fenicul 6g
  • semințe de muștar 8g
  • seminte de coriandru 5g
  • tulpini de pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică
  • cimbru câteva crengute
  • morcovi pui 8, frecat și tăiat la jumătate
  • fenicul 1 bec mic, tăiat și feliat

Metodă

  • Pasul 1

    Pune toate ingredientele pentru murătură într-o tigaie și lasă la fiert timp de 5 minute. Se răcește la temperatura camerei, se acoperă și se infuzează peste noapte.

  • Pasul 2

    Strecurați lichiorul printr-o sită fină, aruncând solidele, apoi aduceți murătura la fiert într-o tigaie și adăugați legumele. Gatiti pana se inmoaie, aproximativ 5 minute. Scurgeti si serviti alaturi de placinta de porc cu restul acompaniamentelor.

Informatii nutritionale

  • Kcals 43
  • Carbohidrați 4.9g
  • Proteină 1.1g
  • Gras 1.2g
  • Zaharuri 2.6g
  • Sare 0,2g
  • Saturate 0,1g
  • Fibră 3g
.
#Legume #grecque
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *