Tipul bucătăriei:
Loin de miel Maca cu cartofi Olluco și sos Uchucuta
- servește 4 persoane
- Uşor
Introduceți oaspeții petrecerii la cină în aromele încălzitoare ale sufletului din Peru, cu rețeta proaspătă și zingyă a bucătarului Martin Morales pentru coacele de miel ars și sosul de ierburi Uchucuta. Nu vă lăsați amânați de lungime, este foarte ușor de făcut și este o idee minunată pentru o cină impresionantă principală.
Ingrediente
- loin de miel 400g, orice grăsime sau tendon eliminat
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- pastă de ardei panca sau orice pastă de ardei iute afumată 100g
- otet de vin rosu 2 lingurițe
- sos de soia 1 lingură
- ulei de achiote (seminte de annatto) sau ulei de rapiță
- ulei de masline pentru prăjire
- Cartofi Olluco, cartofi Anya sau cartofi noi 240g, fiert și înjumătățit pentru a servi
- Iaurt grecesc a servi
AMESTEC DE IERBĂ PERUANĂ
- coriandru o grămadă, tocată
- busuioc o grămadă, tocată
- tarhon o grămadă, tocată
SOS UCHUCUTA
- catei de usturoi 50g, (aproximativ 1 bec)
- coriandru o grămadă mare
- copil spanac 200g
- cancha porumb sau fistic decojit 15g
- feta 20g
- ulei de masline 100-150ml
Pulbere MACA-CANCHA-PANCA
- pulbere de maca 5g
- cancha porumb sau fistic decojit 10g, amestecat cu o pulbere
- praf de ardei iute panca sau alte praf de ardei iute afumat 10g
Metodă
Pentru a face amestecul de plante peruviene
-
Pasul 1
Puneți toate ierburile într-un blender și bateți până se toacă mărunt. Amestecați usturoiul, pasta de ardei iute de panca, oțetul, sosul de soia, uleiul de achiote și amestecul de plante peruviene într-un castron mare.
-
Pasul 2
Se porționează mielul în mod egal în 4. Se adaugă mielul, se amestecă pentru a acoperi condimentele și se marinează timp de 3 ore. Scoateți din frigider cu o jumătate de oră înainte de gătit pentru a ajunge la temperatura camerei.
Pentru a face sosul uchucuta
-
Pasul 1
Blanch cateii de usturoi in apa clocotita timp de 4-5 minute, adaugand frunzele de coriandru si spanac in ultimele 30 de secunde. Se strecoară printr-o strecurătoare și se aruncă în apă cu gheață pentru a se răci.
-
Pasul 2
Se scurge din nou, stoarcând toată apa din amestec. Puneți toate ingredientele, cu excepția uleiului, într-un mic blender și amestecați până se omogenizează, adăugând treptat uleiul cu motorul încă în funcțiune până când obține un sos neted. Acoperiți și răciți.
Pentru a face vasul
-
Pasul 1
Puneți un strop de ulei de măsline într-o tigaie și scoateți coapsele de miel din marinată. Se prăjește timp de 2 minute pe toate cele 4 fețe pentru mediu sau mai mult, dacă doriți. Temperatura internă trebuie să ajungă la 60C. Se lasă să se odihnească sub folie.
-
Pasul 2
Se amestecă toate ingredientele din pulbere de maca-cancha-panca.
-
Pasul 3
Pentru a servi, tăiați porțiile de miel și puneți-le pe farfurii. Adăugați niște cartofi fierți, urmat de sosul uchucuta. În cele din urmă, presărați pulberea de maca-cancha-panca. Stropiți peste niște iaurt grecesc, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 657
- Gras 55.4g
- Saturează 11.5g
- Carbohidrați 9.7g
- Zaharuri 3.9g
- Fibră 6.6g
- Proteină 26.8g
- Sare 1.5g