Tipul bucătăriei:

Loin de miel Maca

Loin de miel Maca cu cartofi Olluco și sos Uchucuta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Introduceți oaspeții petrecerii la cină în aromele încălzitoare ale sufletului din Peru, cu rețeta proaspătă și zingyă a bucătarului Martin Morales pentru coacele de miel ars și sosul de ierburi Uchucuta. Nu vă lăsați amânați de lungime, este foarte ușor de făcut și este o idee minunată pentru o cină impresionantă principală.


Ingrediente

  • loin de miel 400g, orice grăsime sau tendon eliminat
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • pastă de ardei panca sau orice pastă de ardei iute afumată 100g
  • otet de vin rosu 2 lingurițe
  • sos de soia 1 lingură
  • ulei de achiote (seminte de annatto) sau ulei de rapiță
  • ulei de masline pentru prăjire
  • Cartofi Olluco, cartofi Anya sau cartofi noi 240g, fiert și înjumătățit pentru a servi
  • Iaurt grecesc a servi

AMESTEC DE IERBĂ PERUANĂ

  • coriandru o grămadă, tocată
  • busuioc o grămadă, tocată
  • tarhon o grămadă, tocată

SOS UCHUCUTA

  • catei de usturoi 50g, (aproximativ 1 bec)
  • coriandru o grămadă mare
  • copil spanac 200g
  • cancha porumb sau fistic decojit 15g
  • feta 20g
  • ulei de masline 100-150ml

Pulbere MACA-CANCHA-PANCA

  • pulbere de maca 5g
  • cancha porumb sau fistic decojit 10g, amestecat cu o pulbere
  • praf de ardei iute panca sau alte praf de ardei iute afumat 10g

Metodă

Pentru a face amestecul de plante peruviene

  • Pasul 1

    Puneți toate ierburile într-un blender și bateți până se toacă mărunt. Amestecați usturoiul, pasta de ardei iute de panca, oțetul, sosul de soia, uleiul de achiote și amestecul de plante peruviene într-un castron mare.

  • Pasul 2

    Se porționează mielul în mod egal în 4. Se adaugă mielul, se amestecă pentru a acoperi condimentele și se marinează timp de 3 ore. Scoateți din frigider cu o jumătate de oră înainte de gătit pentru a ajunge la temperatura camerei.

Pentru a face sosul uchucuta

  • Pasul 1

    Blanch cateii de usturoi in apa clocotita timp de 4-5 minute, adaugand frunzele de coriandru si spanac in ultimele 30 de secunde. Se strecoară printr-o strecurătoare și se aruncă în apă cu gheață pentru a se răci.

  • Pasul 2

    Se scurge din nou, stoarcând toată apa din amestec. Puneți toate ingredientele, cu excepția uleiului, într-un mic blender și amestecați până se omogenizează, adăugând treptat uleiul cu motorul încă în funcțiune până când obține un sos neted. Acoperiți și răciți.

Pentru a face vasul

  • Pasul 1

    Puneți un strop de ulei de măsline într-o tigaie și scoateți coapsele de miel din marinată. Se prăjește timp de 2 minute pe toate cele 4 fețe pentru mediu sau mai mult, dacă doriți. Temperatura internă trebuie să ajungă la 60C. Se lasă să se odihnească sub folie.

  • Pasul 2

    Se amestecă toate ingredientele din pulbere de maca-cancha-panca.

  • Pasul 3

    Pentru a servi, tăiați porțiile de miel și puneți-le pe farfurii. Adăugați niște cartofi fierți, urmat de sosul uchucuta. În cele din urmă, presărați pulberea de maca-cancha-panca. Stropiți peste niște iaurt grecesc, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 657
  • Gras 55.4g
  • Saturează 11.5g
  • Carbohidrați 9.7g
  • Zaharuri 3.9g
  • Fibră 6.6g
  • Proteină 26.8g
  • Sare 1.5g
.
#Loin #miel #Maca #cartofi #Olluco #și #sos #Uchucuta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast