Tipul bucătăriei:

Rețetă integrală de macrou prăjit cu praz, coajă și anghinare din Ierusalim

Macrou întreg prăjit, praz, coajă și anghinare din Ierusalim

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Vă uitați oaspeții petrecerii cu această rețetă ușoară, dar impresionantă, pentru macrou prăjit întreg și chipsuri de anghinare din Ierusalim de către bucătarul-șef Jackson Berg de la restaurantul mobil Xiringuito din Liverpool


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • Anghinare din Ierusalim 300g
  • lămâie 1, înjumătățit plus obraji sau pene de servit
  • unt nesarat 50g
  • usturoi 3 cuișoare, tocate
  • șalote mari 50g, tocate aproximativ
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • gulie 1
  • ulei de masline 6 linguri
  • oțet de sherry 20 ml
  • pui de praz 6, tăiat și spălat
  • macrou întreg 4×300-350g, eviscerat

Metodă

Pentru piureul de anghinare din Ierusalim

  • Pasul 1

    Curățați și tocați aproximativ 250g de anghinare (lăsând deoparte celelalte 50g pentru chipsuri). Puneți-le într-un castron cu apă rece cu sucul de la jumătate de lămâie pentru a le opri să se rumenească.

  • Pasul 2

    Topiți untul într-o tigaie și prăjiți usturoiul și șalotii până se înmoaie. Scurge anghinarea, adaugă în tigaie și prăjește câteva minute, apoi adaugă un strop de apă și gătește timp de 15-20 de minute până când este foarte fraged. Bătați totul într-un castron și blitz cu un blender manual (sau într-un lichid) pentru a face o piure, condimentând bine.

  • Pasul 3

    Pentru chipsuri, încălziți o tigaie de ulei ⅓ plină la 160C, sau până când un cub de pâine se rumeneste în 45 de secunde. Curățați și tăiați anghinarea pe o mandolină sau cu un cuțit foarte ascuțit, la fel de subțire pe cât ați dori-o.

  • Pasul 4

    Curățați răvășorul, apoi radeți-l în benzi pe o mandolină sau cu un cojitor de legume cât mai subțire posibil. Puneți într-un castron și amestecați cu ulei de măsline, oțet de sherry și un vârf de sare. Încălziți o tigaie la fierbinte, prăjiți grătarul până se înmoaie, apoi adăugați-l în vasul de cohlrabi.

  • Pasul 5

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Aplatizați macroul împingând în jos pe coloana vertebrală, astfel încât să fluture afară. Puneți pielea în sus pe o tavă, apoi condimentați cu sare și piper și prăjiți-le timp de aproximativ 12-15 minute. O modalitate bună de a verifica și a vedea dacă carnea este gătită este să împingi carnea lângă cap – dacă este fulgioasă și se mișcă atunci când o atingi, este gata. Strângeți cealaltă jumătate de lămâie peste macrou când ies din cuptor.

  • Pasul 6

    Pentru a servi, puneți lingura piureul pe farfurie, apoi puneți macroul întreg deasupra. Puneți lingura și prazul peste vârful peștilor împrăștiați peste tot chipsurile de anghinare. Adăugați un obraz sau o pană de lămâie la fiecare farfurie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 868
  • Gras 72.2g
  • Saturează 17.6g
  • Carbohidrați 15.9g
  • Zaharuri 10.6g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 35.7g
  • Sare 0,7g
.
#Macrou #întreg #prăjit #praz #coajă #și #anghinare #din #Ierusalim
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast