Tipul bucătăriei:
Macrou întreg prăjit, praz, coajă și anghinare din Ierusalim
- servește 4 persoane
- Uşor
Vă uitați oaspeții petrecerii cu această rețetă ușoară, dar impresionantă, pentru macrou prăjit întreg și chipsuri de anghinare din Ierusalim de către bucătarul-șef Jackson Berg de la restaurantul mobil Xiringuito din Liverpool
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- Anghinare din Ierusalim 300g
- lămâie 1, înjumătățit plus obraji sau pene de servit
- unt nesarat 50g
- usturoi 3 cuișoare, tocate
- șalote mari 50g, tocate aproximativ
- ulei vegetal pentru prăjire adâncă
- gulie 1
- ulei de masline 6 linguri
- oțet de sherry 20 ml
- pui de praz 6, tăiat și spălat
- macrou întreg 4×300-350g, eviscerat
Metodă
Pentru piureul de anghinare din Ierusalim
-
Pasul 1
Curățați și tocați aproximativ 250g de anghinare (lăsând deoparte celelalte 50g pentru chipsuri). Puneți-le într-un castron cu apă rece cu sucul de la jumătate de lămâie pentru a le opri să se rumenească.
-
Pasul 2
Topiți untul într-o tigaie și prăjiți usturoiul și șalotii până se înmoaie. Scurge anghinarea, adaugă în tigaie și prăjește câteva minute, apoi adaugă un strop de apă și gătește timp de 15-20 de minute până când este foarte fraged. Bătați totul într-un castron și blitz cu un blender manual (sau într-un lichid) pentru a face o piure, condimentând bine.
-
Pasul 3
Pentru chipsuri, încălziți o tigaie de ulei ⅓ plină la 160C, sau până când un cub de pâine se rumeneste în 45 de secunde. Curățați și tăiați anghinarea pe o mandolină sau cu un cuțit foarte ascuțit, la fel de subțire pe cât ați dori-o.
-
Pasul 4
Curățați răvășorul, apoi radeți-l în benzi pe o mandolină sau cu un cojitor de legume cât mai subțire posibil. Puneți într-un castron și amestecați cu ulei de măsline, oțet de sherry și un vârf de sare. Încălziți o tigaie la fierbinte, prăjiți grătarul până se înmoaie, apoi adăugați-l în vasul de cohlrabi.
-
Pasul 5
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Aplatizați macroul împingând în jos pe coloana vertebrală, astfel încât să fluture afară. Puneți pielea în sus pe o tavă, apoi condimentați cu sare și piper și prăjiți-le timp de aproximativ 12-15 minute. O modalitate bună de a verifica și a vedea dacă carnea este gătită este să împingi carnea lângă cap – dacă este fulgioasă și se mișcă atunci când o atingi, este gata. Strângeți cealaltă jumătate de lămâie peste macrou când ies din cuptor.
-
Pasul 6
Pentru a servi, puneți lingura piureul pe farfurie, apoi puneți macroul întreg deasupra. Puneți lingura și prazul peste vârful peștilor împrăștiați peste tot chipsurile de anghinare. Adăugați un obraz sau o pană de lămâie la fiecare farfurie.
Informatii nutritionale
- Kcals 868
- Gras 72.2g
- Saturează 17.6g
- Carbohidrați 15.9g
- Zaharuri 10.6g
- Fibră 5.6g
- Proteină 35.7g
- Sare 0,7g