Tipul bucătăriei:
Maimuță de modă veche
- face 10
- Puțin efort
Încearcă pasionatul de whisky Xavier Padovani întorsatura băuturii clasice cu whisky
Ingrediente
- cuburi de zahăr brun 10
- Angostura bitters 10 liniute
- apă minerală plată 100 ml
- Monkey Shoulder Triple Malt Whisky 1/2 litru
- cuburi de gheata din belşug
- răsuciri de coajă de portocală 10, cât de mari poți să le faci (evită mușca dacă poți)
Metodă
-
Pasul 1
Pe o masă de tocat, înmuiați cuburile de zahăr brun cu câte un strop de angostura bitter pe fiecare. Pune cuburile de zahăr într-un vas de 1½ litru, adaugă apa minerală plată, o strop de whisky de maimuță dintr-o cantitate măsurată de 500 ml, apoi amestecă ușor amestecul (folosind un sucitor) astfel încât zahărul să fie aproape complet dizolvat.
Adăugați jumătate din whisky-ul rămas și aproximativ 10 până la 15 cuburi de gheață și amestecați ușor. Adăugați restul de whisky, încă o mână de cuburi de gheață, apoi amestecați. Se strecoară băutura în 10 pahare de modă veche, deja umplute cu cuburi de gheață. Strângeți o răsucire de coajă de portocală peste fiecare pahar, apoi aruncați-o în pahar.
Informatii nutritionale
- Kcals 132
- Carbohidrați 5.3g