Skip to content

Tipul bucătăriei:

Olandeză Marmite ușoară

Marmite olandeză

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Am combinat două lucruri pe care le iubim într-unul singur cu olandeză Marmite, dându-i o aromă profundă, bogată, aproape de brânză.


Ingrediente

  • vin alb 2 linguri
  • otet de vin alb 2 linguri
  • boabe de piper negru 2
  • cimbru 1 crenguță
  • galbenusuri de ou 2
  • unt limpezit 250 g
  • Marmite 1 lingura
  • suc de lămâie o strângere

Metodă

  • Pasul 1

    Puneti vinul, otetul, boabele de piper si cimbrul intr-o tigaie mica si aduceti la fiert. Se reduce focul și se fierbe până scade la jumătate, apoi se strecoară într-un castron. Adăugați gălbenușurile de ou și amestecați peste o cratiță cu apă clocotită timp de aproximativ 5 minute, sau până devine ușor și pufos. Dacă apa începe să fiarbă sub vas, stingeți focul, pentru a nu se amesteca gălbenușurile.

  • Pasul 2

    Începeți să adăugați untul clarificat foarte încet, în timp ce amestecați constant, până când amestecul are o consistență asemănătoare maionezei. Dacă devine prea groasă, adăugați 1 linguriță de apă caldă. Adăugați Marmite și sucul de lămâie.

  • Pasul 3

    Păstrați la loc cald nu mai mult de 30 de minute (în timp ce prăjiți fripturile), până când sunt gata de servire. Ai grijă să nu fie prea cald sau se poate despica (lângă aragazul tău ar trebui să fie bine). Serviți cu friptură și chipsuri, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 509
  • Gras 54.2g
  • Saturate 33.3g
  • Carbohidrați 0,8g
  • Proteină 3.5g
  • Sare 1.4g
.
#Marmite #olandeză
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *