Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de merluc prăjit cu scoici și ulei de mărar Pilgrim My Million Pound Menu

Merluciu prăjit cu scoici, sos de cidru și ulei de mărar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Bucurați-vă de gustul Camino spaniol cu ​​acest fel de mâncare elegant din fructe de mare de la câștigătorul meniului My Million Pound, Pilgrim


Încercați acest merluciu prăjit apoi verificați rețetele noastre de merluciu la grătar, merluz spaniol, merluc la cuptor mediteranean și mai multe

Ingrediente

ULEIUL DE MARAR

  • mărar o grămadă, plus un plus de servit
  • ulei de masline 100 ml

Merluciu

  • sare de mare 200g
  • merluciu 4 fileuri (aproximativ 800g)
  • cimbru 4 crenguțe

MOLUȘTE COMESTIBILE

  • moluște comestibile 400g, curatat
  • cidru uscat 330ml
  • ulei de masline
  • echalion șalotă 2, feliate
  • cimbru 4 crenguțe
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
  • crème fraîche1 lingură

Metodă

  • Pasul 1

    Blitz mărarul cu uleiul folosind un mic blender sau robot de bucătărie timp de 5 minute până când devine un verde vibrant. Tapetează o sită cu muselină, pune peste un castron și toarnă uleiul de mărar. Se lasă 1-2 ore, apoi se aruncă pulpa lăsată în urmă.

  • Pasul 2

    Bateți sarea în 1 litru de apă rece până se dizolvă, apoi adăugați fileurile de merluciu și răciți timp de 1 oră. Îndepărtați fileurile și spălați-le cu apă rece curgând ușor, apoi uscați-le cu hârtie de bucătărie. Înfășurați fiecare filet strâns în folie alimentară și lăsați să se răcească timp de 1 oră pentru a se întări.

  • Pasul 3

    Încălziți o tigaie mare la foc mare. Adăugați scoici și cidru, acoperiți cu un capac și aburiți timp de 3-5 minute sau până când cojile se deschid. Se toarnă printr-o sită, prinzând lichidul de gătit într-un castron.

  • Pasul 4

    Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și gătiți șalota, cimbru și usturoiul timp de câteva minute până se înmoaie. Se adaugă cidrul, se aduce la fierbere și se fierbe la foc mic până se reduce la jumătate. Se amestecă în crème fraîche, se condimentează și se păstrează la cald.

  • Pasul 5

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Puneți fileurile de merluciu pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiți cu ulei și presărați cimbru. Prajiti 10 minute pana se fierbe. Includeți scoicile înapoi în sos și încălziți-le.

  • Pasul 6

    Puneți scoicile și sosul în boluri, acoperiți cu merluciu, stropiți cu ulei de mărar și serviți cu mărar suplimentar, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 449
  • Gras 27.6g
  • Saturează 6.1g
  • Carbohidrați 5g
  • Zaharuri 2.9g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 39.3g
  • Sare 2.7g
.
#Merluciu #prăjit #scoici #sos #cidru #și #ulei #mărar
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast