Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de midii spaniole cu picada de migdale

midii catalane picante, picada de migdale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6 ca starter
  • Uşor

Un starter rapid și ușor de midii catalane picante cu picada de migdale de la Oldroyd’s


Încercați această rețetă pentru midii spaniole, apoi consultați-ne tarhon și midii vermut, midii ‘njuda, midii miso și altele retete de midii.

Ingrediente

  • midii 1kg, curățat și bărbile îndepărtate
  • ulei de măsline ușor 100 ml
  • șalotă 1 mare, tăiată mărunt
  • usturoi 1 cuișoare, feliat subțire
  • fulgi de chilli o ciupitura
  • paprika o ciupitura
  • şofran o ciupitura
  • vin alb sec 125 ml
  • roșii feliate 2 cutii de 400 g
  • oțet de sherry 2 lingurite
  • pâine crustă a servi

PICADA

  • migdale albite 100 g, prăjită
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • pâine albă 1 felie mare, prăjită și ruptă în bucăți
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mare, tocat
  • ulei de măsline extra virgin 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Aruncați toate midiile care sunt deschise și refuză să se închidă atunci când sunt bătute puternic. Se încălzește uleiul într-o cratiță de dimensiuni medii (suficient de mare pentru a ține cu ușurință toate midiile). Prăjiți eșapa, usturoiul, ardeiul iute și condimentele la foc mic și asezonați. Dupa 3 minute, sau cand esalopa este translucida, dam focul si adaugam vinul alb. Lasam asta sa fiarba 2 minute, apoi adaugam rosiile tocate si otetul. Acoperiți și fierbeți ușor timp de 15 minute.

  • Pasul 2

    Între timp, faceți picada. Pune toate ingredientele cu excepția uleiului într-un robot de bucătărie și pulsați până se omogenizează bine. Acum adăugați încet uleiul în timp ce pulsați până obțineți un sos gros asemănător pesto-ului.

  • Pasul 3

    Dupa 15 minute gustati si asezonati sosul de rosii si adaugati midiile. Se amestecă o dată, apoi se acoperă cu un capac. Se fierbe timp de 4 minute sau până când scoicile s-au deschis. Aruncați toate midiile care nu s-au deschis și adăugați 1 lingură mare de picada.

  • Pasul 4

    Împărțiți midiile în boluri și mai puneți cu lingură picada. Serviți cu pâine pentru a curăța sosul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 320
  • Gras 26.3g
  • Saturate 3.5g
  • Carbohidrați 6g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 10.8g
  • Sare 0,6g
#midii #catalane #picante #picada #migdale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.