Tipul bucătăriei:
midii catalane picante, picada de migdale
- servește 4-6 ca starter
- Uşor
Un starter rapid și ușor de midii catalane picante cu picada de migdale de la Oldroyd’s
Încercați această rețetă pentru midii spaniole, apoi consultați-ne tarhon și midii vermut, midii ‘njuda, midii miso și altele retete de midii.
Ingrediente
- midii 1kg, curățat și bărbile îndepărtate
- ulei de măsline ușor 100 ml
- șalotă 1 mare, tăiată mărunt
- usturoi 1 cuișoare, feliat subțire
- fulgi de chilli o ciupitura
- paprika o ciupitura
- şofran o ciupitura
- vin alb sec 125 ml
- roșii feliate 2 cutii de 400 g
- oțet de sherry 2 lingurite
- pâine crustă a servi
PICADA
- migdale albite 100 g, prăjită
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- pâine albă 1 felie mare, prăjită și ruptă în bucăți
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mare, tocat
- ulei de măsline extra virgin 100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Aruncați toate midiile care sunt deschise și refuză să se închidă atunci când sunt bătute puternic. Se încălzește uleiul într-o cratiță de dimensiuni medii (suficient de mare pentru a ține cu ușurință toate midiile). Prăjiți eșapa, usturoiul, ardeiul iute și condimentele la foc mic și asezonați. Dupa 3 minute, sau cand esalopa este translucida, dam focul si adaugam vinul alb. Lasam asta sa fiarba 2 minute, apoi adaugam rosiile tocate si otetul. Acoperiți și fierbeți ușor timp de 15 minute.
-
Pasul 2
Între timp, faceți picada. Pune toate ingredientele cu excepția uleiului într-un robot de bucătărie și pulsați până se omogenizează bine. Acum adăugați încet uleiul în timp ce pulsați până obțineți un sos gros asemănător pesto-ului.
-
Pasul 3
Dupa 15 minute gustati si asezonati sosul de rosii si adaugati midiile. Se amestecă o dată, apoi se acoperă cu un capac. Se fierbe timp de 4 minute sau până când scoicile s-au deschis. Aruncați toate midiile care nu s-au deschis și adăugați 1 lingură mare de picada.
-
Pasul 4
Împărțiți midiile în boluri și mai puneți cu lingură picada. Serviți cu pâine pentru a curăța sosul.
Informatii nutritionale
- Kcals 320
- Gras 26.3g
- Saturate 3.5g
- Carbohidrați 6g
- Fibră 1.8g
- Proteină 10.8g
- Sare 0,6g