Skip to content

Tipul bucătăriei:

miel cu crusta de ierburi cu linte

Miel cu crustă de ierburi a lui Tom Kerridge cu linte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Puțin efort

Această rețetă de miel cu crustă de ierburi cu linte de la Tom Kerridge este un fel de mâncare grozav, plin de aromă și perfectă pentru o zi mai rece de primăvară. Tunul este carnea ochiului dintr-un muschi de miel. Este o tăietură mai scumpă, dar foarte simplu de gătit și oferă un miel fraged și roz frumos.


Ingrediente

  • semințe de fenicul 1 lingura
  • ierburi uscate de Provence 2 linguri
  • ulei de rapita 100 ml
  • şa de miel 1, pregătit în 2 tunuri (aproximativ 400 g fiecare)
  • mustar Dijon pentru geamuri
  • otet din malt a servi

linte

  • ceapă 1, tăiat cubulețe
  • ulei pentru gatit
  • slănină afumată 70 g, tăiate în bucăți
  • linte Puy 200 g
  • ierburi uscate de Provence 2 linguri
  • vin alb 175 ml
  • supă de pui 700 ml

crusta de ierburi

  • lămâie 1, zestă
  • file de hamsii 8, tocat
  • pătrunjel 2 linguri, tocate
  • mentă 1 lingura, tocat
  • crutoane prăjite și zdrobite 75 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face lintea, caleste ceapa in putin ulei pana se inmoaie. Adăugați slănina și amestecați până când se rumenește și se eliberează grăsimea. Adăugați lintea, amestecați ierburile de provence și gătiți timp de 2-3 minute. Se adauga vinul alb si se aduce la fiert. Se fierbe până când vinul scade cu ⅓ apoi se adaugă supa de pui și se aduce la fierbere. Reduceți focul la foc mic și gătiți timp de 30-40 de minute până când lintea este doar gătită, dar mai aveți puțin stoc care va acționa ca sos. Țineți de cald.

  • Pasul 2

    Amestecați semințele de fenicul, ierburile de provence și uleiul de rapiță. Acoperiți tunurile de miel în acest amestec și gătiți-le într-o tigaie cu puțin ulei, întorcându-le din când în când până la o rară medie (aproximativ 8-10 minute în funcție de grosime). Scoateți din tavă și lăsați să se odihnească sub folie timp de 8-10 minute. În timp ce se odihnesc, amestecați ingredientele din crusta de ierburi. Ungeți fileurile de miel din belșug cu muștar de dijon, apoi rulați-le peste tot în crusta de ierburi. Se feliază apoi se servește cu linte și se condimentează cu oțet de malț.

Informatii nutritionale

  • Kcals 663
  • Gras 41,5g
  • Carbohidrați 30.3g
  • Fibră 4g
  • Proteină 37.9g
  • Sare 1.7g
#Miel #crustă #ierburi #lui #Tom #Kerridge #linte
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *