Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de Miel Fripta Inceta Cu Salsif, Varza de Bruxelles si Bagna Cauda

Miel prăjit lent cu salsif prăjit, blaturi de varză de Bruxelles și bagna cauda

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de miel prăjit lent cu salsif prăjit, blaturi de varză de Bruxelles și bagna cauda vine de la Bernardi’s din Londra


De asemenea, faceți propriul sos de mentă pentru a însoți această rețetă de miel fript.

Ingrediente

  • ulei de măsline extra virgin
  • pulpă de miel cu fluturi 1 (aproximativ 2 kg), tuns din excesul de grăsime
  • salsifi 500 g
  • blaturi de varza de Bruxelles 300 g
  • unt 100 g
  • cimbru 2 crengute

FRECA

  • rozmarin 4 crengute mari, ace culese si tocate marunt, plus altele de servit
  • usturoi 5 cuișoare, tăiate mărunt
  • lămâi 2, cu coaja si zeama

BAGNA CAUDA

  • hamsii 10
  • lapte 400 ml
  • usturoi 2 cuișoare, decojite
  • otet de vin alb 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Pentru a face frica, amestecă rozmarinul tocat, usturoiul, coaja de lămâie și 100 ml ulei de măsline extravirgin și asezonează bine. Faceți niște tăieturi în miel cu ajutorul unui cuțit și frecați marinada în bucăți și peste toată carnea. Puneți mielul într-o tavă de prăjire, cu pielea în sus, acoperiți strâns cu folie și gătiți timp de 3¼ ore. Ungeți mielul des pentru a vă asigura că carnea nu se usucă și se glazurează pe măsură ce se gătește.

  • Pasul 2

    Spălați și curățați salsiful, punându-l în apă rece cu o stoarcere generoasă de suc de lămâie pe măsură ce mergeți, pentru a nu se decolora. Tăiați fiecare salsifiu în bucăți de 5 cm în unghi și reveniți în apa cu lămâie.

  • Pasul 3

    Scoateți folia de miel, scurgeți salsiful și adăugați-l în tavă și lăsați totul să se mai frigă timp de 45 de minute, întorcând mielul în mod regulat, astfel încât să devină auriu.

  • Pasul 4

    Punem hamsiile, laptele si usturoiul intr-o craticioara mica si fierbem la foc mic aproximativ 15 minute, avand grija sa nu fiarba laptele. Cand usturoiul s-a inmuiat, se toarna intr-un blender si se adauga incet 150 ml ulei de masline si otetul. Adăugați 1 lingură de suc de lămâie și o răsucire consistentă de piper negru. Sosul se va emulsiona si se va ingrosa. Dacă se desparte puțin, nu-ți face griji, poți să-l amesteci din nou. Păstrați sosul cald.

  • Pasul 5

    Scoateți frunzele și orice muguri mici de pe tulpina vârfurilor germenilor, spălați-le bine și înjumătățiți toți mugurii mai mari. Blaturile și mugurii se albesc în apă clocotită cu sare timp de 1 minut, apoi se pun într-un vas cu apă cu gheață. Acest lucru îi va ajuta să-și păstreze culoarea.

  • Pasul 6

    Mielul trebuie să se destrame și să fie foarte fraged când este gătit. Se scot din cuptor, se acopera cu folie si se lasa sa se odihneasca 20 de minute.

  • Pasul 7

    Când sunteți gata de servit, scurgeți și prăjiți blaturile în unt și cimbru. Desfaceți mielul odihnit cu două furculițe și serviți cu salsiful prăjit, crenguțe proaspete de rozmarin, blaturile unse cu unt și bagna cauda.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1128
  • Gras 74.3g
  • Saturate 26.7g
  • Carbohidrați 20.3g
  • Fibră 11.4g
  • Proteină 88,6g
  • Sare 2.2g
.
#Miel #prăjit #lent #salsif #prăjit #blaturi #varză #Bruxelles #și #bagna #cauda
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *