Tipul bucătăriei:
Mielul lui Skye Gyngell cu radicchio și balsamic
- serveste 6
- Puțin efort
Mielul din acest fel de mâncare de la restaurantul Skye Gyngell’s Spring este marinat în usturoi, lămâie și ulei de măsline și este atât de fraged încât necesită doar gătit rapid. Serviți cu radicchio, măsline și balsamic
Ingrediente
- miel 1 picior, tăiat de grăsime
- ulei de masline
- lămâie 1
- usturoi 1 bulb, cuișoare tăiate în bucăți
- radicchio 2 capete
- unt nesarat 40 g
- oțet balsamic 4 linguri
- măsline negre 12, fără sâmburi și tocate
Metodă
-
Pasul 1
Pune mielul într-un castron, stropește cu ulei și stoarce peste lămâie. Adăugați usturoiul, apoi acoperiți și lăsați-l la rece peste noapte.
-
Pasul 2
Scoateți mielul de la frigider cu 20 de minute înainte de a fi gata de gătit și asezonați cu generozitate fiecare bucată cu sare și piper. Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Apoi, într-o tigaie foarte fierbinte, prăjești bucățile de miel pe fiecare parte până se prăjesc peste tot. Transferați pe o tavă de copt și prăjiți timp de 15-20 de minute, în funcție de grosimea mielului dvs. Scoateți și lăsați să se odihnească în timp ce faceți radicchio.
-
Pasul 3
Tăiați radicchio în felii subțiri, stropiți cu ulei și puneți-l pe grătar timp de aproximativ 5 minute până se ofilește. Scoateți și transferați într-o tigaie cu unt și balsamic, amestecând până se înmoaie. Se amestecă măslinele și pătrunjelul cu puțin ulei de măsline și se condimentează bine. Tăiați mielul și serviți cu amestecul de radicchio și măsline.
Informatii nutritionale
- Kcals 410
- Gras 21.5g
- Saturate 9.4g
- Carbohidrați 6.3g
- Fibră 1.8g
- Proteină 46,7g
- Sare 0,7g