Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de mousse de ciocolată neagră cu mure

Mousse de ciocolată neagră cu mure

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați această indulgentă mousse de ciocolată cu mure moi și alune prăjite crocante. Această rețetă ușoară de desert vine de la restaurantul Edinburgh, 27 Elliot’s


Încercați această mousse de ciocolată neagră cu mure, apoi verificați clasica noastră mousse de ciocolată, mousse de ciocolată vegană, mousse de ciocolată avocado și mai multe rețete de mousse de ciocolată.

* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • alune albe 45g
  • 70% ciocolata neagra 150g, rupt în bucăți
  • unt 30g
  • fulgi de sare de mare
  • ouă 5, separate
  • zahăr pudră 25g
  • mure 150g
  • zahăr glazură 1 lingură, cernută
  • suc de lămâie o stoarcere
  • vin rosu 2 linguri (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți alunele pe o tavă de copt și prăjiți-le 5 minute sau până când sunt parfumate. Odată răcit, zdrobiți ușor cu pistil și mortar.

  • Pasul 2

    Puneți ciocolata, untul și un vârf de sare într-un vas rezistent la căldură așezat deasupra unei cratițe cu apă ușor la foc mic. Se lasă să se topească, apoi se lasă deoparte să se răcească ușor.

  • Pasul 3

    Puneți albușurile într-un castron și bateți cu bătăile electrice până la vârfuri moi. Adăugați zahăr tos câte o lingură la un moment dat, în timp ce bateți, până când este lucios. Puneți 3 dintre gălbenușurile de ou (puteți îngheța restul – sau folosiți-le în rețeta de aïoli de la pagina 82) într-un castron separat și bateți până devin palide, apoi îndoați cu grijă albusurile zaharate. Se amestecă câteva linguri de amestec de ouă în ciocolata răcită pentru a se încorpora, apoi se încorporează ușor amestecul de ouă rămas (încercați să nu eliminați tot aerul). Se pune lingura în 4 pahare, se acoperă și se răcește câteva ore pentru a se pregăti.

  • Pasul 4

    Cu 30 de minute înainte de servire, amestecați ușor zahărul glazurat și sucul de lămâie împreună cu murele (și vinul roșu, dacă se utilizează).

  • Pasul 5

    Pentru a servi, lingura murele macerate peste musele cu alunele zdrobite.

Informatii nutritionale

  • Kcals 489
  • Gras 35.4g
  • Saturează 15.3g
  • Carbohidrați 25.6g
  • Zaharuri 21.3g
  • Fibră 6.4g
  • Proteină 13.7g
  • Sare 0,4g
.
#Mousse #ciocolată #neagră #mure
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast