Tipul bucătăriei:
Muschiă de porc de la Tom’s Kitchen cu mere fripte și cidru
- serveste 4
- Puțin efort
O friptură perfectă de duminică cu o întorsătură – rețeta Tom Kitchen pentru muschii de porc are ca rezultat o carne fină și fragedă, cu partea neobișnuită de mere Granny Smith delicioase, fragede, fripte, ceapă crocantă și sos de mere.
Serviți acest muschi de porc cu budincile noastre clasice Yorkshire și sos de mere, apoi descoperiți și mai multe rețete de friptură.
Ingrediente
- ulei vegetal 150 ml
- Cotlet de porc 1 × 4 os, grăsime scorată și legată
- ceapa 3 mari, decojite
- rozmarin 3 crengute
- mere Granny Smith 8
- unt nesarat 60 g
- zahăr pudră 15 g
- cimbru 1 crenguță
- lămâie 1, suc
- cidru uscat 250 ml
- supă de pui proaspăt, preparat până la 300 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160c/gaz 4. Încinge o tigaie sau o tigaie mare rezistentă la cuptor la foc mediu și adaugă uleiul. Se condimentează carnea de porc apoi se călește rapid pe toate părțile. Reduceți căldura și continuați să gătiți carnea de porc cu grăsimea în jos, astfel încât să înceapă să cadă și să devină crocantă (aproximativ 10-15 minute). Tăiați grosier 2 cepe și puneți în jurul cărnii de porc cu 2 crenguțe de rozmarin. Transferați vasul la cuptor pentru 40 de minute (amestecând ceapa din când în când).
-
Pasul 2
Tăiați 5 mere în sferturi, cu miezul și curățați de coajă (păstrați tăieturile pentru mai târziu). puneți bucățile de măr într-o tavă mică rezistentă la cuptor și adăugați 25 g unt. Se prăjește până devin aurii pe toate părțile. Adăugați jumătate din zahăr, gătiți până se caramelizează, apoi puneți la cuptor ultimele 10 minute din timpul de gătire a cărnii de porc.
-
Pasul 3
Ceapa ramasa se taie marunt si se pune intr-o tigaie cu 15g unt si cimbru. asezonați și gătiți timp de 10-15 minute până când se caramelizează la un maro auriu închis.
-
Pasul 4
Decojiți și decupați restul de mere, apoi tăiați-le grosier împreună cu tunsoarele decojite de la celelalte mere. se incinge o tigaie cu 20 g unt. se adauga marul tocat si coaja, restul de zahar si o crenguta de rozmarin. Acoperiți și transpirați 5-10 minute apoi adăugați sucul de lămâie. Reduceți mărul până se îngroașă, aruncați rozmarinul, apoi amestecați până la un piure și treceți printr-o sită fină.
-
Pasul 5
Scoate carnea de porc la odihnă. se toarnă cidrul în caserolă și se fierbe pentru a reduce cu ⅔. Adăugați bulionul și reduceți din nou la jumătate. Cerneți și adăugați 1 lingură piure de mere pentru a îngroșa sosul.
-
Pasul 6
Se încălzește separat ceapa caramelizată și restul piureului de mere. Taiati carnea de porc in 4 cotlet, turnati sosul peste si serviti cu mere fripte, ceapa si piureul de mere.