Tipul bucătăriei:
Napi copți cu sare cu cremă de muștar integral
- serveste 4
- Uşor
Faceți din legume vedeta cu acești impresionanți napi copți cu sare pentru a le servi la următoarea petrecere
Ingrediente
- napii 4 medii
- făină simplă 500 g
- sare de mare fină 300 g
- ulei de masline
- eşalotă 2, tocate mărunt
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- cimbru 1 crenguță
- vin alb 1 pahar
- supă de pui 200 ml
- crema dubla 200 ml
- mustar integral 1 lingura
- lămâie ½
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pentru a face aluatul de sare, amestecati intr-un vas faina si sarea si adaugati treptat 300ml apa pana obtineti un aluat ferm. S-ar putea să nu fie nevoie să folosiți toată apa. Împărțiți în 4 și întindeți bucățile astfel încât să fie suficient de mari pentru a se potrivi în jurul napilor. Înfășurați fiecare nap în aluat astfel încât să fie complet învelit.
-
Pasul 2
Pune napii pe o tava tapetata si dai la cuptor pe raftul din mijloc pentru 1-1¼ ore pana cand aluatul capata o culoare deschisa de biscuiti. Verificați dacă napii sunt fragezi împingând o frigărui în mijloc, napul trebuie să fie moale până la capăt. Dacă nu, continuați să gătiți și să testați până când se înmoaie. Pot dura puțin mai mult, în funcție de cât de mari sunt.
-
Pasul 3
Pentru a face sosul, se încălzește 1 lingură ulei într-o tigaie și se prăjește eșalota, usturoiul și cimbru până se înmoaie, dar nu le lasă să prindă nicio culoare. Se adaugă vinul și se reduce cu trei sferturi, apoi se adaugă supa de pui și se reduce la jumatate.Se adauga smantana, se da in clocot si apoi se reduce pana se ingroasa (aproximativ 10 minute), apoi se strecoara salota, usturoiul si cimbru. Se amestecă muștarul cu boabe, apoi se adaugă o stoarcă de suc de lămâie.
-
Pasul 4
Când sunt gata de servire, rupeți crusta de napi și scoateți cu grijă. Tăiați și turnați peste sosul de muștar fierbinte.
Informatii nutritionale
- Kcals 378
- Gras 30.9g
- Saturate 17.2g
- Carbohidrați 11.6g
- Fibră 7.4g
- Proteină 4.5g
- Sare 1.7g