Skip to content

Tipul bucătăriei:

sufleu de creson și gruyère

Nasturel Valentine Warner și sufleu cu gruyère

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Sufleul de creson și gruyère pentru doi de la Valentine Warner este atât de delicios încât îți va fi greu să nu mănânci singur. Nu vă lăsați intimidați de sufleu, merită efortul


https://youtube.com/watch?v=AlmpBC2GyDE%26hl%3Den%26fs%3D1

Ingrediente

  • unt 40g, plus extra pentru preparat
  • făină simplă 40 g, plus 1 linguriță pentru praf
  • nasturel 1 buchet mare
  • lapte 300 ml
  • brânză gruyère 75g, ras fin
  • ouă de crescătorie în aer liber 3 mari, separate

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Se unge cu unt un vas de sufleu de 850 ml și se pudrează cu 1 linguriță de făină cernută – se întoarce vasul pentru a o îmbrăca, apoi se aruncă surplusul. Tăiați o fâșie de pergament de 10 cm lățime și legați vasul de sufleu cu șnur de bucătărie, lăsând 5 cm să se ridice deasupra marginii pentru a face un guler de hârtie.

  • Pasul 2

    Clătiți cresonul sub jet de apă și scuturați excesul. Puneți pe o scândură și tăiați toate tulpinile dure. Restul se toaca marunt si se pune la o parte. Topiți untul într-o tigaie medie antiaderentă și amestecați făina. Gatiti cateva secunde apoi adaugati treptat laptele, amestecand continuu.

  • Pasul 3

    Cand tot laptele este incorporat, se adauga nasturelul si se fierbe la foc mic timp de 5-6 minute, amestecand. După acest timp, cresonul trebuie să fie foarte moale. Se ia de pe foc si se adauga 65 g de branza. Amestecam bine pana se topeste apoi adaugam galbenusurile, pe rand, amestecand intre fiecare adaugare. Sezon.

  • Pasul 4

    Albusurile se bat spuma intr-un castron mare pana se taie. Îndoiți aproximativ un sfert din albușul de ou în sosul de brânză pentru a slăbi amestecul. Puneți în bol cu ​​albușul rămas și adăugați ușor. Se toarnă amestecul în vasul pregătit și se stropește cu gruyère rezervat. Se pune pe o tava de copt si se coace in centrul cuptorului 22-25 de minute, sau pana cand sufleul este crescut si auriu. Serviți imediat înainte ca acesta să aibă multe șanse să se scufunde. O salata verde imbracata usor merge foarte bine in lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 605
  • Gras 43.9g
  • Carbohidrați 24.1g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 30g
  • Sare 1,52g
#Nasturel #Valentine #Warner #și #sufleu #gruyère
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *