Skip to content

Tipul bucătăriei:

vinete la gratar miso

Nasu dengaku (vinete la gratar miso)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca starter
  • Puțin efort

Acest riff pe vinete dulce și acrișoare miso la grătar de la Kurobuta, un spațiu minuscul asemănător unei cafenele de pe Drumul Regelui din Chelsea, face aperiul sau garnitura perfectă care arată impresionant, dar este de fapt foarte ușor.


Savurați aceste vinete miso la grătar, apoi consultați mai multe rețete de vinete, cum ar fi vinetele noastre miso afumate.

Ingrediente

  • Oțet de orez japonez 4 linguri
  • zahăr pudră 1 lingura
  • kombu o bucată mică (opțional)
  • yuzu ½, cu coajă sau 1 linguriță suc (sau folosiți coaja de lime)
  • ridiche alba (mooli) 1, curatat de coaja si taiat felii subtiri
  • Vânătă 1 mare
  • ulei pentru prăjire adâncă
  • den miso 50 ml (vezi mai jos)
  • nuci 50 g, tocate grosier
  • seminte de susan o ciupitura
  • sansho sau ardei Sichuan o ciupitura
  • felii de lamaie a servi
  • pastă de miso maro 100 g
  • zahăr pudră 55 g
  • dragul 40 ml
  • mirin 40 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face den miso, amestecați ingredientele până la omogenizare.

  • Pasul 2

    Se încălzește oțetul, zahărul, kombu și yuzu până când zahărul se dizolvă. Asezonați cu sare. Se amestecă mooli cu amestecul, se lasă să se răcească și se răcește timp de o oră.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Curățați vinetele și tăiați-le în bucăți de 3 cm. Încinge uleiul într-o tigaie, nu mai mult de 2/3 plină, la 180C sau până când o bucată de pâine se rumenește în 20 de secunde. Prăjiți vinetele până devin aurii, aproximativ 3 minute. Scurgeți bine pe hârtie de bucătărie.

  • Pasul 4

    Puneți generos vinetele prăjite în den miso, puneți-le pe o tavă tapetată și coaceți la cuptor timp de 2-4 minute până când den misoul se caramelizează – fiți cu ochii pe el pentru că zahărul se va arde destul de ușor. Scurgeți-l din nou pe hârtie de bucătărie înainte de a o pune pe o farfurie de servire. Presarati nuca tocata, seminte de susan si un praf de piper sansho. Serviți cu mooli și lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 254
  • Saturate 2.1g
  • Proteină 4.4g
#Nasu #dengaku #vinete #gratar #miso
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *