Tipul bucătăriei:
‘Nduja arancini
- face 12-15
- Uşor
Verificați acest arancini crocant cu nduja, Grano Padano și șofran. Această rețetă ușoară, dar impresionantă, de bile de risotto vine de la restaurantul italian Bancone din Covent Garden
Încercați aceste ‘Nduja arancini, apoi verificați mai multe rețete de risotto.
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingură
- ceapă 1, tocat mărunt
- orez arborio 250g
- vin alb 2 linguri
- şofran o ciupitura
- supă de pui 1 litru, fierbinte
- Grano Padano 150g, ras fin
- ouă 2, bătut
- făină simplă 50g
- pesmet panko 100g
- ‘nduja 100g
- ulei vegetal pentru prăjire adâncă
Metodă
-
Pasul 1
Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și gătește ceapa timp de 10 minute până se înmoaie. Adăugați orezul și prăjiți-l ușor timp de 5 minute – trebuie să se prăjească, dar nu să se rumenească. Includeți vinul și gătiți până se evaporă complet.
-
Pasul 2
Adăugați șofranul, apoi adăugați încet bulionul, oală cu oală, până când orezul este fiert și consistența este foarte groasă. Se adaugă Grana Padano și puțin condiment, se amestecă bine și se răcește. Se răcește la frigider timp de 30 de minute.
-
Pasul 3
Puneți ouăle, făina și pesmetul în 3 boluri separate. Folosind mâinile curate, luați 1 lingură de amestec de risotto în palma mâinii și puneți 1 linguriță de ‘nduja în centru, pliați amestecul de risotto în jur, astfel încât să fie complet învelit. Repetați cu risotto rămas și ‘nduja.
-
Pasul 4
Rulați bilele mai întâi în făină, apoi oul și în sfârșit pesmetul. Umpleți o tigaie cel mult 1/ 3 se umplu cu ulei vegetal și se încălzește la 180C, sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Se prăjesc bilele, în loturi, timp de 3 minute până devin aurii, apoi se scurg pe hârtie de bucătărie și se servesc.
Informatii nutritionale
- Kcals 218
- Gras 10g
- Saturează 3.6g
- Carbohidrați 22.1g
- Zaharuri 1g
- Fibră 1.1g
- Proteină 9.1g
- Sare 0,7g