Skip to content

Tipul bucătăriei:

Oală cu fructe de avocado și mixte

Oală cu fructe de avocado și mixte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Gândiți-vă la acest desert fructat fără gluten de la bucătarul-șef Martin Morales ca la un fel de mizerie etonă peruviană. Boabele congelate funcționează la fel de bine în această rețetă, dacă boabele proaspete nu sunt în sezon.


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • creștet de busuioc sau frunze de busuioc câteva de servit

MERINGA DE LIME

  • albușuri de ou 2
  • zahăr pudră 90g
  • suc de lămâie 25 ml
  • lămâie verde 1, zestat
  • faina de porumb 1 linguriță

CREMA DE AVOCADO

  • avocado 2 (aprox. 240g), coapte, înjumătățite, curățate și pietrate
  • lapte condensat 120 ml
  • suc de lămâie 50 ml

FIBRE MIXTE

  • fructe de padure mixte 300g, decongelat dacă este înghețat
  • zahăr glazură30g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face bezea de lămâie, bateți albușurile în vasul unui mixer de stand cu atașamentul pentru batere, până când dublează dimensiunea.

  • Pasul 2

    În timp ce bateți continuu, adăugați încet zahărul 1 lingură la un moment dat până când aveți o bezea rigidă, lucioasă.

  • Pasul 3

    Se amestecă sucul de lămâie, coaja de lămâie și făina de porumb până se combină bine. Când ridicați telul din vas, albii trebuie să fie foarte groși și să țină vârfuri rigide.

  • Pasul 4

    Încălziți cuptorul la 110C / ventilator 90C / gaz ¼. Umpleți cu bezea o pungă mare pentru conducte, prevăzută cu o duză mică, simplă. Îndepărtați orice buzunare de aer prin strângerea amestecului în punga de conducte înainte de a începe.

  • Pasul 5

    Lipiți o bucată de hârtie de copt pe o foaie de copt punctând puțin din bezea în fiecare colț al tăvii și punând hârtia de copt deasupra. Conduceți bezea făcând atât picături lacrimale mici, cât și benzi lungi. Introduceți tava în cuptor și gătiți timp de aproximativ 2 ore. Ar trebui să fie uscate și crocante. Se lasa la racit.

  • Pasul 6

    Pentru a face crema de avocado, puneți toate ingredientele într-un blender și bateți până când aveți o pastă netedă. Dulceața și aciditatea pot fi ajustate adăugând mai mult suc de lime sau lapte condensat.

  • Pasul 7

    Pentru fructe de pădure, amestecați fructele cu zahărul glazurat și lăsați-l timp de 15 minute până când fructul începe să renunțe la sucul său.

  • Pasul 8

    Pentru asamblare, puneți un strat de cremă de avocado în partea de jos a patru oale sau pahare și deasupra cu fructe de pădure și suc. Se ornează cu bezea de lime și creștet de busuioc.

Informatii nutritionale

  • Kcals 378
  • Gras 14.5g
  • Saturează 4g
  • Carbohidrați 53.6g
  • Zaharuri 51.3g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 5.7g
  • Sare 0,2g
.
#Oală #fructe #avocado #și #mixte
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *