Tipul bucătăriei:
Oale de ciocolată tahini și baharat
- servește 6
- Uşor
Condimentele lemnoase din baharat (un amestec de condimente din Orientul Mijlociu) funcționează frumos cu ciocolată neagră și tahini cu nuci. Acesta este un desert cu adevărat bogat, așa că ai nevoie doar de o cantitate mică
Acest desert cu oală de ciocolată tahini provine de la bucătarul-șef John Gregory-Smith. Faceți aici propriul dvs. amestec de condimente baharat pentru această rețetă.
Ingrediente
- crema dubla 250ml
- 70% ciocolata neagra 200g
- draga draga 3 linguri
- tahini 3 linguri
- baharat ½ linguriță, plus un plus de servit (vezi notele bucătarului)
- sare de mare
- galbenusuri de ou 2
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți 200 ml de cremă într-o tigaie mică la foc mic, până când tocmai începe să fiarbă.
-
Pasul 2
Spargeți ciocolata în bucăți mici și puneți-o într-un castron. Se toarnă peste smântână caldă și se adaugă mierea, 2 linguri de tahini, baharatul și un praf de sare. Se lasă timp de 1 minut și apoi se amestecă ușor împreună până când lucios și neted. Se amestecă gălbenușurile. Împărțiți între șase pahare mici de servit și puneți-le la frigider timp de 1 oră.
-
Pasul 3
Scoateți din frigider cu 20 de minute înainte de servire pentru a ajunge la temperatura camerei. Se amestecă crema rămasă cu tahini și lingură peste vase, cu un pic mai mult de baharat, pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 498
- Gras 42.9g
- Saturează 32.2g
- Carbohidrați 19.8g
- Zaharuri 16g
- Fibră 4.5g
- Proteină 5.9g
- Sare 0,2g