Skip to content

Tipul bucătăriei:

Obraji de vită înăbușiți, piure afumat și morcovi prăjiți

Obraji de vită înăbușiți, piure afumat și morcovi prăjiți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Această bucată de carne de vită cu aromă puternică vine cu piure afumat reconfortant la Truscott Arms și poate fi recreată acasă pentru o cină îngăduitoare pentru doi. Cumpărați unt afumat pe lunevalleysmokehouse.co.uk


Ingrediente

  • obraz de vita 500 g, tăiate
  • vin roșu 500 ml
  • morcovi 2, decojite și tăiate cubulețe
  • ceapa 2, tăiate cubulețe
  • praz 1, feliat
  • ulei de masline
  • anason stelat 2
  • supa de vita 1½ litri
  • ceapa rosie 1, înjumătățit
  • kale o mână, mărunțită și albită
  • Rate cartofi (se pot folosi și pui de aur sau Yukon Gold) 500 g, decojite și tăiate în bucăți
  • unt afumat nesarat 100 g, tăiate cubulețe
  • lapte cald 100 ml
  • scorţişoară 1 baton
  • boabe de ienupăr 5
  • suc de morcovi 200 ml
  • morcovi pui 150 g, decojite

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți carnea de vită, morcovul de vin, ceapa și prazul într-un vas, acoperiți și răciți peste noapte.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 160°C/ventilator 140°C/gaz 3. Scoateți carnea de vită, uscați-o și asezonați. Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și rumenește carnea de vită timp de 4 minute pe fiecare parte. Puneți într-o caserolă cu marinada, legumele, anasonul stelat și bulionul. Acoperiți și gătiți la cuptor timp de 4 ore până când obrajii se desfășoară. Scoateți obrajii, acoperiți cu folie pentru a se menține cald. Se strecoară sosul într-o tigaie, se fierbe până se îngroașă.

  • Pasul 3

    Întoarceți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Ungeți jumătățile de ceapă roșie cu ulei, asezonați și puneți cu partea tăiată în jos pe o tavă de copt. Se prăjește timp de 20-30 de minute.

  • Pasul 4

    Pentru a face piureul afumat, fierbeți bucățile de cartofi în apă clocotită cu sare timp de 15 minute până când sunt foarte fragede. Scurgeți și uscați la abur timp de un minut. Piureați folosind un mașină de piure sau un piure fin. Adaugati untul si amestecati pana se topeste, adaugati laptele fierbinte, amestecand pana obtineti un piure de lingura. Sezon.

  • Pasul 5

    Pentru morcovi, prăjiți condimentele într-o tigaie, adăugați sucul de morcovi și morcovii, acoperiți și gătiți timp de 10 minute, răsturnând tigaia în mod regulat, până se înmoaie. Scoateți capacul, îndepărtați condimentele și gătiți până când lichidul s-a redus și îmbracă morcovii.

  • Pasul 6

    Reîncălziți ușor piureul, apoi puneți-l pe două farfurii calde. Adăugați carnea de vită, morcovii și puțină kale. Reîncălziți sosul și puneți-l peste.

    Reteta de la Armele TruscottMaida Vale, Londra

Informatii nutritionale

  • Kcals 1255
  • Gras 58,6g
  • Saturate 29.3g
  • Carbohidrați 80,7g
  • Fibră 11g
  • Proteină 49,8g
  • Sare 2.8g
#Obraji #vită #înăbușiți #piure #afumat #și #morcovi #prăjiți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.