Skip to content

Tipul bucătăriei:

19425

Obraz de bou glazurat cu dulceață de bacon, conopidă carbonizată, napi și frunze

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de obraz de bou glazut cu gem de bacon cu conopidă carbonizată, napi și frunze provine de la Duck & Waffle și este un principal principal pentru cină


Ingrediente

  • obraji de bou 2, tăiate și tăiate în jumătate
  • ulei de masline
  • ceapă 1, tocat
  • morcov 1, curatata si tocata
  • țelină 1 baton, tocat
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • vin roșu 1 pahar
  • supa de vita 500 ml
  • frunza de dafin 1
  • rozmarin sau cimbru 1 crenguță din fiecare
  • dulceata de bacon sau chilli 3 linguri
  • hrean bucată de 2 cm, decojită
  • otet de vin alb 200 ml
  • zahăr 80 g
  • sare 10 g
  • seminte de coriandru ½ linguriță
  • boabe de piper negru ½ linguriță
  • frunza de dafin 1
  • pui de napi 1 buchet (se lasa frunzele pentru mai tarziu)
  • conopidă 1, tăiate buchetele
  • cimbru 1 crenguță, frunze culese

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Se condimenteaza obrajii de bou si se prajesc in 1 lingura ulei de masline pana se rumenesc. Transferați într-o caserolă rezistentă la cuptor. În aceeași tigaie, prăjiți ceapa, morcovul, țelina și usturoiul până când se înmoaie și devin aurii. Se adauga vinul, se reduce cu 3/4, apoi se toarna peste obrajii de bou si se adauga supa de vita si ierburile. Acoperiți și gătiți la cuptor timp de 3½-4 ore, sau până când obrajii cedează când sunt apăsați cu o lingură. Se lasa sa se raceasca in bulion daca le gatesti cu o zi inainte.

  • Pasul 2

    Pentru napii murati, aduceti toate ingredientele (cu exceptia napii) la fiert cu 100ml apa si strecurati. Tăiați napii subțiri și turnați peste lichidul de murături, acoperindu-i complet, apoi dați la rece.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se fierbe conopida în apă clocotită cu sare timp de 3 minute, până când este fiartă, dar se mușcă puțin. Scurgeți bine, apoi puneți conopida pe o tavă de prăjire. Se împrăștie peste cimbru, se stropește cu ulei de măsline și se asezonează. Se coace la cuptor pentru 20 de minute, până când începe să se înnegrească.

  • Pasul 4

    Scoateți obrajii de bou din sos și reduceți-l la foc mare până la o glazură groasă. Adaugam gemul de bacon si amestecam bine. Puneti obrajii de bou inauntru si turnati peste ei sosul de cateva ori pentru a se glazura. Dați caserola la cuptor pentru 5-8 minute, alături de conopida, să se încălzească și să devină lipicioasă. Se imbraca frunzele de nap cu 1 lingura ulei de masline.

  • Pasul 5

    Pune o bucată de obraz de bou în centrul fiecărei farfurii, adaugă niște conopidă și pune niște glazură peste carne. Așezați frunze de nap îmbrăcat și napi murați pe farfurii și terminați cu o răzătoare bună de hrean.

Informatii nutritionale

  • Kcals 421
  • Gras 15.4g
  • Saturate 3.2g
  • Carbohidrați 24.5g
  • Fibră 8.2g
  • Proteină 35.9g
  • Sare 1.5g
.
#Obraz #bou #glazurat #dulceață #bacon #conopidă #carbonizată #napi #și #frunze
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *