Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un bol roșu umplut cu orez, ceapă roșie și eșalotă

Orez Biro biro

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

În mod tradițional, în Brazilia, orezul biro biro conține bucăți de cartofi în formă de chibrit. Această rețetă de la restaurantul latino-american Cabana, cu sediul în Londra, folosește eșalotă crocantă


Faceți acest fel de mâncare din orez brazilian, apoi consultați-ne piri piri brazilian spatchcock poussin, Tocană de pește în stil brazilian și mai multe rețete braziliene.

Ingrediente

  • orez basmati 400 g
  • ulei de masline 4 linguri
  • ceapa rosie 1, tăiat cubulețe
  • pătrunjel 4 linguri, tocate
  • ceapa verde 4, tocat

ȘALOȚE

  • ulei pentru prăjire adâncă
  • șalotă 1 mare sau 2 mici, tăiate la jumătate și tăiate mărunt
  • făină simplă 50 g
  • lapte 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a găti eșalota, încălziți o friteuză la 190C sau încălziți uleiul într-o cratiță nu mai mult de o treime plin până când o bucată de pâine se rumenește în 30 de secunde. Înmuiați eșalota în făină, apoi laptele, scurgeți și scufundați din nou în făină. Scuturați orice exces, apoi prăjiți până se rumenește. Scurgeți pe hârtie de bucătărie.

  • Pasul 2

    Spălați orezul sub jet de apă rece până când apa devine limpede. Se pune intr-o tigaie cu 700 ml apa si 2 linguri sare. Se aduce la fierbere, apoi se reduce, se acopera si se fierbe pana se absoarbe tot lichidul.

  • Pasul 3

    Într-o tigaie separată, încălziți uleiul de măsline și gătiți ceapa roșie până se înmoaie. Se adauga orezul, amestecand usor, urmat de patrunjelul si ceapa primavara. Verificați condimentele, apoi puneți cu lingura în boluri și acoperiți cu eșalotă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 504
  • Gras 13.4g
  • Saturate 1.9g
  • Carbohidrați 78,8g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 8.9g
  • Sare 1g
#Orez #Biro #biro
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *