Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de paine de porumb de artar cu creveti jumbo

Pâine de porumb glazurată cu arțar cu creveți jumbo, porumb carbonizat și ragout de roșii chilli

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Cornbread este un clasic sud-american. Am dat o întorsătură cu această rețetă de pâine de porumb glazurată cu arțar cu creveți jumbo, porumb carbonizat și ragout de roșii chilli


Ingrediente

  • porumb pe stiule 2
  • ulei de masline pentru prăjit
  • creveți cu coajă 8 mari
  • unt 50 g
  • ceapa rosie 1, tăiate mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, decojite și tăiate mărunt
  • ardei rosu prajit 1 dintr-un borcan, taiat cubulete
  • roșii prune 3, însămânțate și tăiate cubulețe
  • ardei iute roșu 1, tocat fin
  • Sos Tabasco 4 liniute
  • lămâie 1, suc și zestă
  • pătrunjel cu frunze plate tocate fin pentru a face 2 linguri

Pâine de porumb

  • făină de porumb 300 g
  • grăsime de slănină sau untură 2 linguri
  • praf de copt 2 lingurite
  • zahăr 1 lingura
  • ouă 2, bătut
  • zer 300 ml
  • unt 4 linguri, topite
  • Sirop din esență de arțar 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face pâine de porumb, prăjiți făina de porumb într-o tigaie la foc mic până devine ușor auriu. Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.

  • Pasul 2

    Puneți grăsimea de slănină într-o tigaie metalică sau rezistentă la cuptor de 23 cm și puneți la cuptor să se topească și să se încălzească aproximativ 10 minute. Amestecați făina de porumb cu restul ingredientelor pentru pâine de porumb, cu excepția siropului.

  • Pasul 3

    Scoateți tava din cuptor. Se toarnă aluatul (ar trebui să sfârâie). Se da la cuptor si se coace 20 de minute, sau pana se rumeneste si o frigarui iese curata cand se introduce in mijloc, se scoate din cuptor apoi se stropeste peste sirop si se lasa sa se odihneasca.

  • Pasul 4

    Se fierb stiuletii de porumb in apa cu sare timp de 5 minute si se scurg bine. Prăjiți-le într-un strop de ulei, până se carbonizează cu adevărat pe toate părțile. Se lasă să se răcească, apoi se taie sâmburii cu un cuțit ascuțit.

  • Pasul 5

    Se incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, se adauga crevetii si se lasa sa sfaraie si sa se coloreze. Întoarceți-le și adăugați untul. Se lasă să facă spumă și să înceapă să se rumenească. Scoateți creveții și rezervați-i. Adăugați ceapa și usturoiul și amestecați. După 3-4 minute, adăugați ardeiul, roșiile, chilli și Tabasco și amestecați. Puneți din nou creveții în tigaie împreună cu boabele de porumb. Terminați ragusul cu zeama de lămâie și jumătate din pătrunjel tocat.

  • Pasul 6

    Serviți pâinea de porumb în tigaie cu raguu-ul deasupra și presărați peste restul de pătrunjel și coaja de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 814
  • Gras 43.4g
  • Saturate 19.5g
  • Carbohidrați 84g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 19.4g
  • Sare 3.1g
#Pâine #porumb #glazurată #arțar #creveți #jumbo #porumb #carbonizat #și #ragout #roșii #chilli
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *