Skip to content

Tipul bucătăriei:

1623

Pâine portocalie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Această pâine de portocale de la Valentine Warner este acompaniamentul perfect pentru ceașca ta de ceai de la mijlocul după-amiezii. Este coacerea perfectă pentru când abia începi să primești primăvara.


Ingrediente

  • portocale 2 mijlocii-mari, bine curățate
  • lămâie 1, neceruit
  • zahăr tos auriu 175 g
  • unt nesarat 175g, plus extra pentru ungere
  • făină auto-crescătoare 175 g
  • praf de copt ½ linguriță
  • ouă 3
  • zahăr pudră 100g, cernute

Metodă

  • Pasul 1

    Curățați fâșiile de portocale cu un curățător de cartofi și tăiați fiecare fâșie în bucăți subțiri. Se rade fin coaja de lamaie si se pune deoparte. taiem portocalele si lamaia in jumatate si stoarcem sucul. Rezervați 1 lingură de suc și puneți restul într-o tigaie mică cu bucăți de coajă de portocală. Adaugati 100 ml apa si aduceti la fiert, apoi reduceti putin focul si fierbeti aproximativ 30 de minute sau pana se inmoaie bine.

  • Pasul 2

    Se amestecă 50 g zahăr tos auriu în tigaie și se fierbe timp de aproximativ 5 minute până când lichidul devine siropos și redus la aproximativ 2 linguri. Scoateți aproximativ o treime din bucăți de portocale și puneți-le într-un castron mic. Se toarnă restul de siropul de portocale și bucățile într-un castron mare și se lasă să se răcească timp de 10 minute. Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se tapetează o tavă antiaderentă de 1,2 litri cu pergament de copt și unt bine.

  • Pasul 3

    Puneți zahărul tos auriu rămas, untul, făina, praful de copt, ouăle și coaja de lămâie într-un robot de bucătărie și amestecați la setarea pulsului până se combină, dens și neted. Transferați în bolul mare cu siropul de portocale și adăugați ușor.

  • Pasul 4

    Turnați aluatul de tort în tava pregătită și nivelați suprafața. Coaceți timp de 35 de minute sau până când a crescut bine și auriu deschis. Se răcește în tavă timp de 5 minute apoi se transferă pe un grătar până se răcește.

  • Pasul 5

    Pentru a face glazura, amestecați sucul de citrice rezervat cu zahărul pudră până la omogenizare. Pune o farfurie sub prajitura cat este pe gratarul de racire. Stropiți glazura peste și lăsați să se înfiereze timp de 10 minute. Împrăștiați bucățile de portocale rezervate deasupra glazurei și serviți în felii groase.

Informatii nutritionale

  • Kcals 415
  • Gras 21.2g
  • Carbohidrați 54.3g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 5g
  • Sare 0,39g
#Pâine #portocalie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *