Tipul bucătăriei:
Parfaitul Shed vienetta
- servește 10-12
Înghețată dublă făcută manual, valuri de caramel sărat și ciocolată neagră crocantă, bogată. Acesta este desertul la care ai visat de la restaurantul Chelsea Rabbit.
Ingrediente
- 70% ciocolată neagră 200 g, rupte în bucăți mici
- zahăr pudră 250 g
- unt nesarat 70 g
- crema dubla 375 ml
- fulgi de sare de mare 1 lingura
- zahăr pudră 150 g
- galbenusuri de ou 6
- crema dubla 500 ml
- pastaie de vanilie 1, semințele răzuite
Metodă
-
Pasul 1
Topiți ciocolata într-un vas termorezistent pus peste, dar fără a atinge, o tigaie cu apă clocotită.
-
Pasul 2
Se toarna ciocolata pe o tava mare tapetata cu folie alimentara. Întindeți într-un strat foarte subțire cu un cuțit de paletă și lăsați să se răcească. Odată așezat, tăiați-l în cioburi.
-
Pasul 3
Pentru a face caramelul de unt, puneți zahărul tos într-o cratiță uscată și groasă și dizolvați la foc mic – agitând tigaia în loc să amestecați amestecul, astfel încât zahărul să nu se prindă sau să nu formeze cocoloașe. Odată ce zahărul a căpătat o culoare aurie, se ia tigaia de pe foc și se amestecă untul și smântâna. Se condimentează cu 1 linguriță de fulgi de sare și se lasă deoparte să se răcească, apoi se dă la frigider până la nevoie.
-
Pasul 4
Pentru a face înghețata, puneți zahărul și 3 linguri de apă într-o cratiță mică și încălziți până când zahărul s-a dizolvat – nu amestecați. Cu ajutorul unui termometru pentru zahăr, aduceți temperatura până la 120C. Între timp, puneți gălbenușurile într-un mixer alimentar și bateți până când devin gros și pufos. Odată ce siropul de zahăr ajunge la 120C, se toarnă încet peste gălbenușurile bătute, amestecând până devine palid și ca o mousse.
-
Pasul 5
Bateți smântâna dublă și semințele de vanilie împreună într-un castron separat până formează vârfuri moi. Îndoiți cu grijă crema în amestecul de ouă. Se lasa la frigider sa se raceasca.
-
Pasul 6
Pregătiți o formă de terină de 1 litru acoperind de câteva ori cu folie alimentară, apoi tapetați cu o foaie de pergament. Asigurați-vă că înghețata și butterscotch-ul sunt complet reci înainte de a asambla parfaitul, altfel cioburile de ciocolată se vor topi. Turnați 1/3 din înghețata răcită în forma tapetată pentru terină. Acoperiți cu bucăți de ciocolată și acoperiți cu 1/3 din sosul de unt. Repetați procesul de stratificare de încă două ori până când umpleți terina. Acoperiți terina umplută cu mai multă folie alimentară și transferați la congelator pentru a se întări peste noapte.
-
Pasul 7
Pentru a servi, scoateți parfaitul din formă și tăiați-l în felii groase folosind un cuțit fierbinte și subțire. Serviți cu absolut nimic altceva.
Rețetă de la restaurantul Rabbit, Chelsea
Informatii nutritionale
- Kcals 665
- Carbohidrați 40.4g
- Proteină 3.9g
- Gras 53,7g
- Sare 0,5g
- Saturate 32.2g
- Fibră 1.8g