Skip to content

Tipul bucătăriei:

3423

Parfaitul Shed vienetta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10-12

Înghețată dublă făcută manual, valuri de caramel sărat și ciocolată neagră crocantă, bogată. Acesta este desertul la care ai visat de la restaurantul Chelsea Rabbit.


Ingrediente

  • 70% ciocolată neagră 200 g, rupte în bucăți mici
  • zahăr pudră 250 g
  • unt nesarat 70 g
  • crema dubla 375 ml
  • fulgi de sare de mare 1 lingura
  • zahăr pudră 150 g
  • galbenusuri de ou 6
  • crema dubla 500 ml
  • pastaie de vanilie 1, semințele răzuite

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți ciocolata într-un vas termorezistent pus peste, dar fără a atinge, o tigaie cu apă clocotită.

  • Pasul 2

    Se toarna ciocolata pe o tava mare tapetata cu folie alimentara. Întindeți într-un strat foarte subțire cu un cuțit de paletă și lăsați să se răcească. Odată așezat, tăiați-l în cioburi.

  • Pasul 3

    Pentru a face caramelul de unt, puneți zahărul tos într-o cratiță uscată și groasă și dizolvați la foc mic – agitând tigaia în loc să amestecați amestecul, astfel încât zahărul să nu se prindă sau să nu formeze cocoloașe. Odată ce zahărul a căpătat o culoare aurie, se ia tigaia de pe foc și se amestecă untul și smântâna. Se condimentează cu 1 linguriță de fulgi de sare și se lasă deoparte să se răcească, apoi se dă la frigider până la nevoie.

  • Pasul 4

    Pentru a face înghețata, puneți zahărul și 3 linguri de apă într-o cratiță mică și încălziți până când zahărul s-a dizolvat – nu amestecați. Cu ajutorul unui termometru pentru zahăr, aduceți temperatura până la 120C. Între timp, puneți gălbenușurile într-un mixer alimentar și bateți până când devin gros și pufos. Odată ce siropul de zahăr ajunge la 120C, se toarnă încet peste gălbenușurile bătute, amestecând până devine palid și ca o mousse.

  • Pasul 5

    Bateți smântâna dublă și semințele de vanilie împreună într-un castron separat până formează vârfuri moi. Îndoiți cu grijă crema în amestecul de ouă. Se lasa la frigider sa se raceasca.

  • Pasul 6

    Pregătiți o formă de terină de 1 litru acoperind de câteva ori cu folie alimentară, apoi tapetați cu o foaie de pergament. Asigurați-vă că înghețata și butterscotch-ul sunt complet reci înainte de a asambla parfaitul, altfel cioburile de ciocolată se vor topi. Turnați 1/3 din înghețata răcită în forma tapetată pentru terină. Acoperiți cu bucăți de ciocolată și acoperiți cu 1/3 din sosul de unt. Repetați procesul de stratificare de încă două ori până când umpleți terina. Acoperiți terina umplută cu mai multă folie alimentară și transferați la congelator pentru a se întări peste noapte.

  • Pasul 7

    Pentru a servi, scoateți parfaitul din formă și tăiați-l în felii groase folosind un cuțit fierbinte și subțire. Serviți cu absolut nimic altceva.

    Rețetă de la restaurantul Rabbit, Chelsea

Informatii nutritionale

  • Kcals 665
  • Carbohidrați 40.4g
  • Proteină 3.9g
  • Gras 53,7g
  • Sare 0,5g
  • Saturate 32.2g
  • Fibră 1.8g
#Parfaitul #Shed #vienetta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *