Tipul bucătăriei:
Pastrav de mare cu mazare si salata verde
- serveste 2
- Uşor
Un preparat delicat de primăvară de la bucătarul Alistair Craig, de la The Horseshoe Inn din Peebles. Asortați păstrăv de mare la tigaie cu salată verde și mazăre, gătiți într-un bulion ușor de legume
Ingrediente
- păstrăv de mare 2 fileuri, pe piele
- ulei de masline
- mazăre proaspătă sau congelată 300 g
- salată verde prețioasă 1, mărunțit
- mărar tocat pentru a face 1 lingura
- stoc de legume 100 ml
- unt nesarat
- lămâie 1/2
Metodă
-
Pasul 1
Încorporează pielea peștelui cu un cuțit ascuțit, apoi asezonează peste tot. Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta. Prăjiți peștele cu pielea în jos timp de trei minute (puneți deasupra o farfurie mică pentru a menține pielea în contact cu tigaia).
-
Pasul 2
Întoarceți cu atenție peștele și continuați să gătiți încă un minut, apoi scoateți-l din tigaie și odihniți-vă în timp ce terminați vasul. Adăugați mazărea și supa de legume în tigaie, acoperiți și gătiți timp de două minute.
-
Pasul 3
Adăugați salata verde și mararul plus un nod mic de unt și amestecați.
-
Pasul 4
Asezonați cu sare de mare și suc de lămâie. Asezonați partea de carne de pește cu suc de lămâie și partea de piele cu sare de mare, apoi serviți cu mazăre și salată verde.