Skip to content

Tipul bucătăriei:

moștenire friptă și scoici

Pește friptură cu varză unsă cu unt, vermut și scoici

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Încercați acest fel de mâncare sofisticat și încălzitor de moc de la bucătarul Martin Wishart pentru cină. Este surprinzător de simplu de făcut, având în vedere rezultatul final impresionant!


Ingrediente

  • varza creata 1
  • unt nesarat 250 g, rece si taiat cubulete
  • eşalotă 4, feliate fin
  • vin alb 150 ml
  • Vermut Noilly Prat 150 ml
  • depozit de peste 300 ml
  • crema dubla 250 ml
  • moluște comestibile 36, curatat
  • file de coadă de moc 900 g, decojit
  • pătrunjel cu frunze plate grămadă mică
  • făină simplă pentru praf
  • ulei de masline
  • lămâie 1, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Pregătiți varza îndepărtând frunzele exterioare de culoare verde închis și aruncând-o. Separați frunzele, îndepărtați nervura centrală dură, apoi rupeți în bucăți mari.

  • Pasul 2

    Gătiți frunzele în apă clocotită cu sare timp de un minut până când se înmoaie. Scoateți din apă, scurgeți și lăsați să se răcească.

  • Pasul 3

    Se topesc 50 g de unt intr-o tigaie si se adauga salota. Gătiți la foc blând timp de 2 minute fără să coloreze șalota. Adăugați vinul alb și gătiți la foc mare, lăsați să bule până când aproape tot lichidul a dispărut. Adăugați vermutul și gătiți până scade cu aproximativ ¾ din volum.

  • Pasul 4

    Adăugați bulionul de pește și reduceți cu jumătate. Se strecoară printr-o sită fină într-o tigaie largă și se aruncă eșalota rămasă în sită. Adăugați smântâna în tigaie și aduceți la fierbere.

  • Pasul 5

    Adăugați scoicile în sos și gătiți cu capacul până când scoicile s-au deschis, aproximativ 3-4 minute. Aruncați toate cele care sunt încă închise. Pune sosul deoparte.

  • Pasul 6

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Tăiați mocheta în șase porții egale și asezonați cu sare. Se pudreaza usor mocheta in faina si se tamponeaza pentru a indeparta excesul.

  • Pasul 7

    Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mare si se prajeste pe ambele parti, pana capata o culoare aurie. Transferați mocheta într-o tavă de prăjire și gătiți-l la cuptor timp de 4-6 minute până când mocheta este tocmai gătită.

  • Pasul 8

    Se scoate pestele din cuptor si se stoarce putina zeama de lamaie pe fiecare file si se pune deoparte la loc caldut.

  • Pasul 9

    Puneti 2 linguri de apa intr-o cratita si aduceti la fiert. Bateți untul rămas până când apa și untul s-au emulsionat și adăugați puțină sare.

  • Pasul 10

    Adăugați varza în tigaie pentru a se reîncălzi și acoperiți cu emulsie de unt. Împărțiți varza în șase boluri și acoperiți cu cozile de monkfish.

  • Pasul 11

    Se toacă mărunt frunzele de pătrunjel și se adaugă la sosul de smântână cu o strânsă de zeamă de lămâie și se întinde varza în boluri.

.
#Pește #friptură #varză #unsă #unt #vermut #și #scoici
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *