Skip to content

Tipul bucătăriei:

1712

Piept de rață piperat de la John Torode cu piure de țelină și cimbru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Pieptul de rață este un fel principal excelent pentru divertisment – se gătesc rapid și plin de aromă. Această rețetă ușoară le servește într-un sos de cimbru cremos, piper, cu piure de țelină.


Ingrediente

  • lapte 125 ml
  • țelină 500 g, decojite și tăiate
  • bucati mici
  • ulei de masline
  • suc de lămâie o strângere
  • pătrunjel o grămadă mică
  • boabe de piper negru 50 g
  • piept de rata 4, pielea pe
  • crema dubla 125 ml
  • frunze de cimbru 2 linguri, tocate
  • coniac 2 linguri, optional

Metodă

  • Pasul 1

    Pune laptele și țelina într-o tigaie cu 100 ml ulei de măsline, un strop de lămâie și suficientă apă cât să acopere. Asezonați apoi aduceți la fiert și gătiți timp de aproximativ 15 minute cu capacul închis până când țelina se înmoaie. Se ia de pe foc, se strecoară lichidul și se păstrează. Pasează grosier țelina cu o furculiță. Se amestecă pătrunjelul și puțin suc de gătit pentru a obține o consistență moale. Reîncălziți ușor înainte de servire.

  • Pasul 2

    Se incinge cuptorul 200c/ventilator 180c/gaz 6. Pentru a face crusta de piper negru, macinati grosolan boabele de piper intr-o rasnita de condimente. se toarnă ardeiul într-o sită fină și se agită ușor. Crochetele rămase sunt pentru crustă. Marcați pielea raței cu un model încrucișat și acoperiți cu boabele de piper negru zdrobite. Încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie și prăjește pieptul de rață cu pielea în jos, timp de aproximativ 6-8 minute, până devin aurii. Întoarceți piepții, introduceți tava la cuptor și gătiți timp de 10 minute.

  • Pasul 3

    Scoateți pieptul de rață, aduceți sucurile înapoi la fierbere. Adăugați smântâna și cimbrul, și coniacul (dacă se folosește) și barbotați câteva minute până scade puțin. Reîncălziți piureul și împărțiți-l în două farfurii. Aranjați deasupra felii de piept de rață și turnați sosul peste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 853
  • Carbohidrați 7.8g
  • Proteină 35.9g
  • Gras 75,6g
  • Sare 0,84g
  • Fibră 4.7g
#Piept #rață #piperat #John #Torode #piure #țelină #și #cimbru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *