Tipul bucătăriei:
Pithiviers cu chard, dovleac și ricotta
- serveste 4
- Uşor
Această picătură – o plăcintă rotundă, închisă de aluat foietaj – de la John Torrode include sânge, dovleac, ricotta și ardei iute. Delicios servit cu fasole și păstârnac.
Ingrediente
- dovleac 1 mare, tăiată la jumătate
- unt 50 g
- eşalotă 2, tăiate cubulețe
- ardei iute roșu 2 mici, fără sămânță și tăiate cubulețe
- coriandru 1 lingura
- nucşoară
- Chard elvețian 4 tulpini, verdeață mărunțită
- ricotta 100 g
- aluat foietaj 750 g
- ou 1
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se prăjește dovleceii timp de 30-40 de minute până când pulpa este suficient de moale pentru a se scoate.
-
Pasul 2
Topiți jumătate din unt într-o tigaie. Adaugati salota, ardei iute, coriandru si o rasa buna de nucsoara. Se prăjește timp de 10 minute.
Adăugați 100 ml de apă și mătgul alb apoi creșteți căldura – pe măsură ce se gătește apa se va evapora.
Se adaugă mătgul verde și se prăjește până se ofilește. Se răcește, apoi se amestecă ricotta. Se zdrobește dovleceii cu untul. Sezon.
Amestecați cu mătgul.
-
Pasul 3
Întindeți aluatul foietaj și tăiați 8 discuri de dimensiunea unei farfurii laterale, apoi lăsați-l la rece timp de 10 minute.
Ungeți 1 sau 2 foi de copt. Pune cele patru discuri pe foile de copt si intepam cu o furculita.
Pune o lingură mare din amestec în mijloc. Ungeți marginile cu lapte.
-
Pasul 4
Pune blaturile peste umplutură. Apăsați în jurul acestuia, scăpând de orice buzunar de aer.
Folosind dosul unui cuțit, începeți de la centru și marcați linii curbe până când aveți un model în spirală de jur împrejur.
Le puteți îngheța în acest moment.
-
Pasul 5
Ungeți cu ou, apoi coaceți timp de 30 de minute până devin crocante și aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 963
- Carbohidrați 75,5g
- Proteină 15.8g
- Gras 68,5g
- Sare 2.4g
- Fibră 5.8g