Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de plăcintă de oaie

Plăcintă cu carne de oaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Un mic efort

Sala de mese Holborn oferă plăcinte de sezon frumos lucrate, inclusiv această plăcintă cu curry de oaie. Această rețetă a bucătarului Calum Franklin, necesită puțin efort, dar este masa perfectă pentru a-ți impresiona prietenii în acest weekend


Faceți această plăcere reconfortantă de oaie, apoi verificați rulourile noastre de carne de oaie din Sri Lanka, keema de oaie și oaia curată din vestul Indiei.

Ingrediente

  • umăr de miel sau de oaie dezosat 1 (aproximativ 1,4 kg)
  • ulei vegetal
  • ceapa 2, cubulete
  • usturoi ras pentru a face 1 lingurita
  • ghimbir ras pentru a face 1 lingurita
  • pudra de curry madras 1 lingură îngrămădită
  • praf de ardei iute 1 linguriță
  • chimen măcinat 1 linguriță
  • coriandru 1 linguriță
  • garam masala 1 linguriță
  • roșii feliate 2 cutii de 400 g
  • cartof 300g, tăiate în zaruri de 1cm și fierte
  • unt nesarat 10g
  • foietaj 800g
  • ou 1, bătut

SALATĂ DE MANGO

  • Mango 1, tăiat în zaruri de 1cm
  • ardei iute roșu 1, însămânțată și tăiată cubulețe
  • lămâie verde 1, zestat
  • coriandru tocat mărunt pentru a face 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7.

  • Pasul 2

    Puneți umărul de miel / oaie pe o tavă de prăjit și prăjiți-l timp de 25 de minute până când devine auriu. Reduceți cuptorul la 150C / ventilator 130C / gaz 2.

  • Pasul 3

    Într-o caserolă mare la foc mediu, adăugați 1 lingură de ulei vegetal și prăjiți ceapa, usturoiul și ghimbirul și un vârf de sare timp de 10-15 minute până când se înmoaie cu adevărat.

  • Pasul 4

    Adăugați condimentele și gătiți ușor încă 5 minute, amestecând regulat.

  • Pasul 5

    Includeți roșiile, adăugați mielul / carnea de oaie (aruncați orice grăsime) și completați cu suficientă apă pentru a acoperi.

  • Pasul 6

    Se aduce la fierbere, se pune un capac și se introduce în cuptor pentru 2 ore și jumătate.

  • Pasul 7

    Scoateți mielul din lichid și răciți-l complet. Îndepărtați lichidul de exces de grăsime și reduceți-l până devine sărac. se lasa la racit.

  • Pasul 8

    Odată răcit, rupe mielul în bucăți de mușcătură, aruncând grăsimea și tendinele.

  • Pasul 9

    Se amestecă cu cartoful și suficient din sosul redus pentru a fi drăguț și sărat și condimentează.

  • Pasul 10

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7.

  • Pasul 11

    Ungeți 6 cutii de plăcinte sau ramekine ceramice înalte de aproximativ 10cm x 10cm și rulați un bloc de patiserie la o grosime de 4mm. Căptușiți fiecare cutie, lăsând un exces de 2cm.

  • Pasul 12

    Rulați restul de patiserie la o grosime de 4 mm, tăiați cercurile de 10 cm x 10 cm și marcați ușor în formă de diamant.

  • Pasul 13

    Adăugați amestecul rece de miel la formele căptușite și puneți cercurile de patiserie deasupra. Periați blatul cu ou bătut și împăturați suprapunerile și strângeți.

  • Pasul 14

    Faceți o gaură mică în mijlocul capacului pentru a permite scăparea aburului. Se răcește 30 de minute.

  • Pasul 15

    Pentru a face salata de mango, aruncați toate ingredientele și condimentați.

  • Pasul 16

    Coaceți plăcintele timp de 30-35 de minute până când sunt aurii, apoi scoateți plăcintele din cuptor și lăsați-le să se răcească timp de 10 minute înainte de a le scoate cu atenție din cutii.

  • Pasul 17

    Se servește cald cu salata de mango.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1148
  • Gras 74.7g
  • Saturează 34,5g
  • Carbohidrați 63.4g
  • Zaharuri 13.1g
  • Fibră 8g
  • Proteină 51,5g
  • Sare 1.6g
.
#Plăcintă #carne #oaie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *