Tipul bucătăriei:
Plăcintă cu carne de vită, stilton și Guinness
- servește 4 persoane
- Un mic efort
Dacă faceți o singură rețetă în această lună, trebuie să fie această plăcintă bogată, cărnoasă, cu produse de patiserie clare și brânzeturi de la Chef Ben O’Donoghue. Puteți face chiar paie de brânză din resturi de patiserie!
Ingrediente
- brăzdarea cărnii de vită 1 kg, tăiat de excesul de grăsime și tăiat în bucăți mari
- usturoi 2 cuișoare, tocate
- cimbru o grămadă mică, frunzele dezbrăcate
- boabe de piper negru 1 lingură
- Guinness Cutie de 500 ml
- făină 6 linguri, condimentate
- șalote 8, înjumătățit
- foietaj 500g, proaspete sau congelate (decongelate)
- stilton 100g, sfărâmat (Colston Basset este bun)
- ou 1 bătut, pentru a glazura
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați 1 kg carne de vită în bucăți mari.
Puneți carnea de vită, 2 căței de usturoi tocați, o grămadă mică de frunze de cimbru, 1 lingură boabe de piper negru și 500 ml Guinness într-un castron.
Se acoperă și se marinează timp de 2 ore.
-
Pasul 2
Scoateți carnea de vită, uscați-o și aruncați 6 linguri de făină. Strecurați marinata și păstrați lichidul.
Încălziți puțin ulei într-o caserolă și rumeniti carnea de vită peste tot.
Se îndepărtează, se rumenesc 8 felii în jumătate, apoi se întoarce carnea de vită și marinata în tigaie.
Acoperiți și fierbeți timp de aproximativ 1½ ore sau până când se înmoaie.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 200c / ventilator 180c / gaz 6. Rulați un bloc de 500g de foietaj la grosimea unei monede de lire sterline.
Presărați 100g stilton peste o jumătate, pliați cealaltă jumătate deasupra și rulați din nou la aceeași grosime.
Tăiați produsele de patiserie pentru a se potrivi blaturilor a 4 feluri de mâncare (sau folosiți unul mare).
Împărțiți umplutura între vase, periați un pic de ou bătut în jurul jantelor și acoperiți cu produse de patiserie.
Crimpează marginile și perie cu mai multe ouă.
Gatiti timp de 20-25 de minute pana cand patiseria devine aurie.