Skip to content

Tipul bucătăriei:

Plăcintă cu iepure

Plăcintă cu iepure

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Iepurele beneficiază cu adevărat de gătirea lentă pentru a aduce carnea la frăgezimea perfectă. Unele supermarketuri vând acum rosturi de iepure, așa că ai grijă la ele.


Ingrediente

  • iepure 1 mare sau 2 mici, îmbinate (aproximativ 2 kg în total)
  • boabe de ienupăr 2, zdrobit
  • gin 2 linguri
  • lămâie 1, zestă
  • crengute de cimbru numai frunze
  • ulei de masline
  • bacon sau panceta afumată 150 g, cuburi
  • pui de ceapă sau eșalotă 1 mână, decojită
  • ciuperci nasturi 200 g, sferturi
  • supa de pui sau legume 750 ml
  • foi de dafin 2
  • boabe de piper negru ½ linguriță
  • crema dubla 300 ml
  • aluat foietaj 375 g, rulat cu aproximativ 4 mm grosime și tăiat în 4 discuri cu aproximativ 3 cm mai late decât vasele tale
  • gălbenuș de ou 1, bătut

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți bucățile de iepure cu ienupăr, gin, lămâie și cimbru. se lasa la marinat 2 ore.

  • Pasul 2

    Se condimentează iepurele și se încălzește uleiul într-o tigaie până se încinge, se prăjește până devine auriu, apoi se transferă într-o tavă. Adauga baconul afumat si gateste pana devine crocant, scoatem si adaugam la iepure. Prăjiți ceapa și ciupercile timp de 10 minute, apoi vărsați în caserolă. Se toarna peste supa de pui si se adauga dafinul si boabele de piper. Se pune pe foc, apoi se acopera si se fierbe 90 de minute. Luați de pe foc și lăsați să se răcească puțin.

  • Pasul 3

    Când se răcește suficient de manipulat, scoateți bucățile de iepure din caserolă și fulgi carnea de pe oase (aruncați oasele). Reduceți lichidul de gătit la jumătate, apoi adăugați smântâna dublă. Se aduce la fierbere apoi se fierbe timp de 5 minute. gust si asezoneaza.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Împărțiți carnea în 4 boluri adânci pentru supă sau forme de plăcintă rezistente la cuptor și acoperiți cu sos. Ungeți marginea vaselor cu ou bătut și puneți deasupra discurile de patiserie. Apăsați pe părțile laterale pentru a sigila. ungeți blatul cu oul rămas și gătiți timp de 20-30 de minute până devine auriu și umflat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1429
  • Gras 106,8g
  • Carbohidrați 31.6g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 83.2g
  • Sare 4,86g
#Plăcintă #iepure
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *