Skip to content

Tipul bucătăriei:

Plăcintă de porc

Plăcintă de porc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10 ca starter
  • Puțin efort

Nu există nimic mai britanic decât o plăcintă clasică de porc, iar la Berners Tavern, bucătarul șef Phil Carmichael o duce la următorul nivel


Ingrediente

  • ou 1, a glazura
  • gelatină 3 foi
  • supă de pui 150 ml
  • umăr de porc 200 g, tocate fin
  • umăr de porc 200 g, tocat grosier
  • burtă de porc afumată 160 g, tocate fin
  • burtă de porc afumată 160 g, tocat grosier
  • Cotlet de porc 100 g, tocat grosier
  • buzdugan macinat o ciupitura
  • nucșoară măcinată ½ linguriță
  • salvie ½ buchet mic, tocat
  • usturoi 3 cuișoare, decojite și zdrobite
  • sare roz sau sare de mare obișnuită )
  • piper alb măcinat
  • untură 200 g, plus mai mult pentru tavă
  • făină simplă 550g, plus mai mult pentru praf
  • ou 1, bătut
  • legume à la grecque
  • piccalilli
  • Dijon sau muștar integral
  • Micul dejun franțuzesc ridichi
  • cornichons sau ceapa murata

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru umplutura de plăcintă, amestecați toate ingredientele într-un castron mare cu mâinile curate, până se combină. Asezonați cu sare roz și piper alb. Acoperiți și răciți în timp ce faceți aluatul.

  • Pasul 2

    Pentru crusta se aduce untura si 220ml apa la fiert intr-o cratita. Se pune faina intr-un vas termorezistent, apoi se toarna peste untura topita si apa si se amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza un aluat. Se bate oul si se framanta 5 minute pana se omogenizeaza. Împărțiți aluatul în 1/3 și 2/3 și întindeți fiecare bucată pe o suprafață tapetă cu făină, până la o grosime de 5 mm (nu le rulați prea subțiri sau nu își țin umplutura). Transferați ambele bucăți pe foi de copt și lăsați să se răcească la frigider timp de 5 minute.

  • Pasul 3

    Ungeți ușor cu untură o tavă cu terină sau o formă de pâine de aproximativ 25 cm x 9 cm x 7 cm. Folosiți bucata mai mare de aluat pentru a căptuși tava, folosind mâinile pentru a modela interiorul formei pe măsură ce mergeți, asigurându-vă că nu există rupturi sau goluri. Lăsați o proeminență pentru a atașa capacul. Umpleți cu amestecul de plăcintă, împachetându-l bine. Acoperiți cu bucata mai mică de aluat pentru a face un capac, tăiați excesul și ungeți marginile pentru a face o etanșare etanșă. Faceți două găuri de abur la fiecare capăt al plăcintei cu un mâner de lingură de lemn și glazurați cu oul bătut. Răciți până când sunteți gata de gătit.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Pune plăcinta pe o tavă și gătește plăcinta timp de 45 de minute până la 1 oră până când un termometru pentru carne indică 65°C. Verificați temperatura internă prin orificiul de abur pentru a ajunge în centrul plăcintei. Dacă este sub, continuați să gătiți până ajunge la temperatură, iar aluatul este ușor auriu.

  • Pasul 5

    Când sunt gătite, lăsați să se răcească la temperatura camerei în tavă, înainte de a se răci la frigider peste noapte.

  • Pasul 6

    Înmuiați gelatina în apă timp de 5 minute și încălziți bulionul până când este fierbinte, dar nu dă în clocot. Scoateți gelatina din apă și stoarceți orice exces de lichid, apoi amestecați în supa pentru a o dizolva. Se răcește la temperatura camerei.

  • Pasul 7

    Adăugați o pâlnie pentru plăcintă în găurile pentru abur și turnați lent burta în plăcintă prin ambele găuri, până când începe să se reverse de sus. Se lasă la frigider și se completează cu mai mult bulion dacă este necesar, pentru a umple toate golurile din plăcintă.

    Nota lui Cook

    Prăjiți o cantitate mică de amestec de umplutură pentru plăcintă de porc într-o tigaie pentru a verifica condimentele înainte de a face plăcinta

Informatii nutritionale

  • Kcals 609
  • Gras 38,8g
  • Saturate 14.4g
  • Carbohidrați 43.1g
  • Zaharuri 0,7g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 20.7g
  • Sare 0,8g
.
#Plăcintă #porc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *