Skip to content

Tipul bucătăriei:

1798

Poule-au-pot

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Acesta este un fel de mâncare grozav într-o oală pentru a hrăni o mulțime de la John Torode. Serviți cu puțin din lichidul de gătit – restul face un bulion sau un bulion delicios.


Ingrediente

  • țelină 1 baton, taiat la jumatate
  • cimbru 3 crengute
  • foi de dafin 3
  • pui 1 mare, aproximativ 2 kg
  • vin alb ½ sticla
  • eşalotă 8, decojite și tăiate la jumătate
  • cuișoare 3
  • morcovi 4 mici, decojite și tăiate felii
  • praz 2, curatate si feliate
  • cartofi noi 750 g decojite, tăiate la jumătate dacă sunt mari
  • făină auto-crescătoare 200 g
  • seu 100g (suefa pregătită în prealabil este în regulă)

umplutura

  • carne tocată de porc sau cârnați 200 g
  • bacon taiat gros 100 g, tăiate cubulețe
  • ficat de pui 3-4, tocate (optional)
  • salvie cateva frunze, tocate
  • ou 1, bătut
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
  • eşalotă 6, tăiat cubulețe
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă, tocată
  • pesmet proaspăt 2 pumni mari

Metodă

  • Pasul 1

    Leagă țelina împreună cu cimbru și foile de dafin pentru a face un buchet garni.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Pentru a face umplutura, pune toate ingredientele într-un bol și amestecă foarte bine.

  • Pasul 3

    Tăiați cavitatea de pui de orice exces de grăsime și umpleți cu umplutura. închideți și asigurați-vă cu câteva frigărui. Pune puiul într-o tavă mare. Se adauga vinul, apa, salota, buchet garni, cuisoarele si condimentele. Acoperiți și gătiți timp de 1 oră.

  • Pasul 4

    Adăugați morcovii, prazul și cartofii în oală și puneți din nou la cuptor pentru o oră.

  • Pasul 5

    Combinați făina, suta și condimentele. Adăugați suficientă apă rece pentru a face un aluat ferm, dar flexibil. Împărțiți în 12 găluște.

  • Pasul 6

    Scoateți caserola din cuptor. Mutați cu grijă puiul într-o farfurie, acoperiți cu folie și păstrați-l la cald. Adăugați găluștele în oală, puneți capacul la loc și puneți din nou la cuptor pentru 20-25 de minute până când găluștele sunt gătite. Pentru a servi, scoateți pielea de pe pui și îndepărtați carnea de pe oase.

  • Pasul 7

    Împărțiți puiul, umplutura, legumele și găluștele în boluri încălzite. Se pune peste puțin sucul de gătit și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 971
  • Carbohidrați 62,5g
  • Proteină 61g
  • Gras 52.6g
  • Sare 1.6g
  • Fibră 4.4g
#Pouleaupot
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *