Tipul bucătăriei:
Poule-au-pot
- serveste 6
- Uşor
Acesta este un fel de mâncare grozav într-o oală pentru a hrăni o mulțime de la John Torode. Serviți cu puțin din lichidul de gătit – restul face un bulion sau un bulion delicios.
Ingrediente
- țelină 1 baton, taiat la jumatate
- cimbru 3 crengute
- foi de dafin 3
- pui 1 mare, aproximativ 2 kg
- vin alb ½ sticla
- eşalotă 8, decojite și tăiate la jumătate
- cuișoare 3
- morcovi 4 mici, decojite și tăiate felii
- praz 2, curatate si feliate
- cartofi noi 750 g decojite, tăiate la jumătate dacă sunt mari
- făină auto-crescătoare 200 g
- seu 100g (suefa pregătită în prealabil este în regulă)
umplutura
- carne tocată de porc sau cârnați 200 g
- bacon taiat gros 100 g, tăiate cubulețe
- ficat de pui 3-4, tocate (optional)
- salvie cateva frunze, tocate
- ou 1, bătut
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- eşalotă 6, tăiat cubulețe
- pătrunjel cu frunze plate o grămadă, tocată
- pesmet proaspăt 2 pumni mari
Metodă
-
Pasul 1
Leagă țelina împreună cu cimbru și foile de dafin pentru a face un buchet garni.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Pentru a face umplutura, pune toate ingredientele într-un bol și amestecă foarte bine.
-
Pasul 3
Tăiați cavitatea de pui de orice exces de grăsime și umpleți cu umplutura. închideți și asigurați-vă cu câteva frigărui. Pune puiul într-o tavă mare. Se adauga vinul, apa, salota, buchet garni, cuisoarele si condimentele. Acoperiți și gătiți timp de 1 oră.
-
Pasul 4
Adăugați morcovii, prazul și cartofii în oală și puneți din nou la cuptor pentru o oră.
-
Pasul 5
Combinați făina, suta și condimentele. Adăugați suficientă apă rece pentru a face un aluat ferm, dar flexibil. Împărțiți în 12 găluște.
-
Pasul 6
Scoateți caserola din cuptor. Mutați cu grijă puiul într-o farfurie, acoperiți cu folie și păstrați-l la cald. Adăugați găluștele în oală, puneți capacul la loc și puneți din nou la cuptor pentru 20-25 de minute până când găluștele sunt gătite. Pentru a servi, scoateți pielea de pe pui și îndepărtați carnea de pe oase.
-
Pasul 7
Împărțiți puiul, umplutura, legumele și găluștele în boluri încălzite. Se pune peste puțin sucul de gătit și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 971
- Carbohidrați 62,5g
- Proteină 61g
- Gras 52.6g
- Sare 1.6g
- Fibră 4.4g