Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

21832

Pui cu ardei iute Oklava

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Atât de bună, încât i s-a dat titlul de „chicken crack” de către fani, această rețetă de la Shoreditch’s Oklava este o încercare obligatorie.


Ingrediente

  • pui 1, îmbinat în 8 bucăți
  • ulei de masline
  • pesmet proaspăt 200 g
  • za’atar 3 linguri
  • sumac 1 lingura
  • seminte de susan 1 lingura
  • zahăr moale brun închis 150 g
  • usturoi 4 cuișoare, tăiate mărunt
  • ardei iute roșu 2, fără semințe și tocate mărunt
  • oțet de cidru 100 ml
  • gălbenuș de ou 1
  • mustar Dijon 1/4 lingurita
  • lămâie verde 1, plus felii de servit
  • oțet de cidru 1 lingura
  • zahăr pudră 1 lingura
  • ulei de floarea soarelui 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Pentru a face pesmetul, răsturnați pesmetul pe o tavă mare de copt și coaceți timp de 10-15 minute până devine auriu și crocant. Se amestecă cu zaatar, sumac și semințele de susan și se asezonează.

  • Pasul 2

    Pentru a face glazura, puneti zaharul si 2 linguri de apa intr-o tigaie la foc mediu, amestecati pentru a dizolva zaharul, apoi fierbeti pana incepe sa se caramelizeze, aproximativ 5 minute. Adăugați usturoiul și ardeiul iute și gătiți timp de 2 minute, amestecând. Adăugați oțetul, amestecați și reduceți până seamănă cu un sos siropos. Se lasa sa se raceasca.

  • Pasul 3

    Puneți gălbenușul de ou, muștarul, coaja și sucul de lămâie, oțetul și zahărul într-un vas și amestecați cu ajutorul unui blender. Stropiți cu ulei de floarea soarelui, cu blenderul pornit, până se emulsionează maiaua. Sezon. Acoperiți și răciți.

  • Pasul 4

    Încinge grătarul la mediu. Ungeți bucățile de pui în 2 linguri de ulei și asezonați. Puiul la grătar timp de 20 de minute, întorcându-l de câteva ori până când pielea devine aurie. Luați puiul de pe grătar și ungeți generos fiecare bucată cu glazura răcită, folosind aproximativ jumătate din glazură. Dacă s-a îngroșat prea mult când s-a răcit, doar reîncălziți-l ușor pentru a se slăbi.

  • Pasul 5

    Pune puiul din nou sub gratar pentru 5 minute, apoi glazura din nou. Prăjiți încă 5-10 minute sau până când pielea devine crocantă și lipicioasă, iar puiul este gătit. Fii cu ochii pe el când glazura este aprinsă, deoarece zahărul se poate arde. Reduceți căldura grătarului și întoarceți puiul dacă începe să se prindă.

  • Pasul 6

    Folosind cleștele, rulați fiecare bucată de pui fierbinte în firimituri. Puneți maiaua în boluri mici și serviți în timp ce puiul este crocant și fierbinte, cu felii de lime dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 55
  • Carbohidrați 75.1g
  • Proteină 56.3g
  • Gras 58,7g
  • Sare 1.2g
  • Saturate 10.5g
  • Fibră 0,4g
.
#Pui #ardei #iute #Oklava
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast