Skip to content

Tipul bucătăriei:

Ultima rețetă de pui de duminică

pui de duminică

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Oferă puiului fript clasic o schimbare inteligentă. Ciupercile și castanele chiar sporesc aroma acestei umpluturi


Ingrediente

  • ceapă 1, decojit și tăiat la jumătate
  • usturoi 1 cap, înjumătățit în cruce
  • cimbru 2 crengute
  • rozmarin 1 crenguță
  • salvie 1 crenguță
  • pui 1 mare, întreg organic sau în aer liber
  • ulei de masline
  • supă de pui 1 litru

Umplutura cu salvie si ceapa

  • unt 50 g
  • ceapă 1, tăiate mărunt
  • usturoi 1 cuișoare, tăiat mărunt
  • salvie 2 crengute, tocate
  • ciuperci o mână de amestecate (sălbatice, tocate grosier
  • pâine cu maia 120 g, tăiate cubulețe de 1 cm
  • castane gata fierte si curatate de coaja o mână, zdrobită
  • ou 1
  • cârnați Cumberland 3, pielea îndepărtată

Metodă

  • Pasul 1

    Mai întâi, faceți umplutura. Topiți untul într-o tigaie și gătiți ceapa și usturoiul până când sunt moale și translucide. Sezon. Adăugați salvia și ciupercile și continuați să gătiți până se înmoaie. Adăugați pâinea și lăsați să se absoarbă orice unt, apoi transferați într-un bol de mixare. Adăugați castanele și amestecați totul bine. Se răcește, apoi se adaugă oul și carnea de cârnați și se amestecă bine. Chill.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Asigurați-vă că s-au îndepărtat măruntaiele din pui și umpleți cavitatea cu umplutură.

  • Pasul 3

    Pune ceapa, usturoiul și ierburile într-o tavă de prăjire. Pune puiul deasupra si stropim cu ulei de masline. Se condimenteaza bine si se da la cuptor. Dupa aproximativ 40 de minute, puiul va fi frumos si rumenit: in acest moment adaugati jumatate din bulion, apoi scadeti temperatura cuptorului la 160C/ventilator 140C/gaz 3 si mai coaceti inca 50 de minute sau pana este fiert. (Verificați străpungând cea mai groasă parte a coapsei – dacă sucul nu este limpede, puneți din nou la cuptor pentru 10 minute.)

  • Pasul 4

    Scoateți puiul din tavă pentru a se odihni, adăugați restul de bulion în tavă (sau vărsați-l într-o tigaie) și dați focul la mare. Reduceți rapid până obțineți o consistență de sos. Se strecoară și se servește alături de puiul tăiat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 756
  • Gras 42.7g
  • Saturate 16.5g
  • Carbohidrați 30.7g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 59,8g
  • Sare 2.5g
#pui #duminică
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *