Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă coreeană de pui prăjit

Pui prajit coreean

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Acest pui prăjit coreean (sau Jin Chick) este felul de mâncare de la Jinjuu în Soho. Servite cu un sos roșu gochujang aprins sau sos negru de soia și o parte de ridiche albă murată, sunt irezistibile


Încercați acest pui prăjit coreean, apoi verificați sandvișul nostru cu pui cu zară, șnitelul de pui, curry-ul de pui katsu și mai multe rețete de pui prăjit.

Ingrediente

  • faina de porumb 30 g
  • sare de mare 2½ linguriță
  • praf de copt ½ linguriță
  • piper negru zdrobit ½ linguriță
  • pui 2 bețișoare, cu os și piele
  • ulei pentru prăjit

ALUAT

  • faina de porumb 70 g
  • masa fină de matzo 35 g
  • făină simplă 35 g
  • fulgi de ardei iute obișnuiți sau coreeni (gochugaru) 2 linguri
  • sare de mare 1 lingura
  • granule de usturoi 2½ linguriță
  • granule de ceapa 2½ linguriță (opțional)
  • praf de copt ¼ linguriță
  • vodcă 70 ml
  • Pastă de chilli coreeană (gochujang) 2 linguri

SOS BBQ COREAN

  • Pastă de chilli coreeană (gochujang) 3 linguri
  • ketchup 3 linguri
  • zahăr brun închis 2 linguri pline
  • sos de soia 2 linguri
  • ulei de susan prajit 1 lingura
  • ghimbir ras pentru a face 2 lingurite
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Bateți făina de porumb, sarea, praful de copt și piperul. Adăugați puiul și amestecați bine până se îmbracă uniform. Transferați puiul pe un grătar, agitând-l bine pentru a scăpa de excesul de acoperire. Se lasa sa se odihneasca descoperit timp de o ora.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 160°C/ventilator 140°C/gaz 3. Se toarnă suficient ulei într-o tavă mare cu bază grea pentru a ajunge la o adâncime de 5 cm.

  • Pasul 3

    Faceți aluatul amestecând ingredientele uscate. Într-un castron mai mic, amestecați vodca și pasta de ardei iute cu 250 ml apă. Chiar înainte de prăjire, amestecați amestecul umed în amestecul uscat – consistența trebuie să fie destul de subțire și curgătoare.

  • Pasul 4

    Încinge uleiul la foc mediu-mare până când un termometru pentru prăjit arată 175C sau un cub de pâine se rumenește în 4 secunde.

  • Pasul 5

    Lucrând în loturi și începând cu pulpele și tobe, înmuiați fiecare bucată de pui în aluat, lăsând orice exces de aluat să se scurgă. Apoi, folosind un clește de bucătărie, suspendați puiul în ulei pentru câteva secunde pentru ca acesta să se întărească înainte de a-l lăsa să se scufunde complet în ulei (altfel puiul va cădea și se va lipi de fundul oalei). Prăjiți puiul până se rumenește și este fiert – 20 de minute pentru bucățile mai mari și 10 minute pentru aripioarele mai mici. Transferați pe un grătar pentru a se scurge când este gata, apoi la cuptor pentru a se menține cald în timp ce repetați procesul de prăjire.

  • Pasul 6

    Pentru a face sosul BBQ, combinați toate ingredientele într-o cratiță mică și fierbeți la foc mediu timp de 3 până la 5 minute, până se îngroașă ușor. Slăbiți sosul BBQ cu puțină apă dacă doriți să stropiți sosul sau să glazurați puiul. Serviți puiul cu sosul BBQ, ridichile murate și berea.

Informatii nutritionale

  • Kcals 638
#Pui #prajit #coreean
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *