Tipul bucătăriei:
Puiul fript al Empress of India cu sos de pâine și umplutură
- serveste 2
- Uşor
Friptura de pui cu sos de pâine și umplutură este un clasic din toate timpurile. Întorsătura modernă a preparatului Empress of India va transforma prânzul de duminică într-o ocazie specială, cu sos bogat de pâine și umplutură de castane aromate.
Ingrediente
- pui crescător în aer liber 1, aproximativ 1,4 kg (Împărăteasa folosește Devonshire Bronze)
- unt înmuiat
- lămâie un strop de suc
umplutura de salvie si castane
- ceapă 1, tocat fin
- cimbru frunze culese și tocate pentru a face 1 linguriță
- salvie tocat pentru a face 1 lingura
- unt 50 g
- castane decojite fierte 100g, tocat
- supă de pui proaspăt, cub sau concentrat până la 75 ml
- pesmet proaspăt câteva pumni
sos de pâine
- lapte 300 ml
- cimbru 1 crenguță
- foi de dafin 2
- boabe de piper alb 6
- cuișoare 6
- ceapă ¼
- morcov ½
- nucşoară proaspat ras, un praf
- pesmet proaspăt 100 g
- crema dubla o liniuță
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face umplutura, fierbeți ușor ceapa, cimbrul și salvia în unt până când se înmoaie, dar nu se colorează. Adăugați castanele și fierbeți încă 2 minute. Adăugați bulionul de pui și aduceți la fiert. Adăugați suficient pesmet pentru ca amestecul să se lege și să devină gros. Se răcește și se lasă la frigider pentru 30 de minute.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Umpleți puiul sub piele la gât, folosind sfoară sau bețișoare de cocktail pentru a-l menține pe loc. Frecați unt moale peste tot și dați-i un strop de suc de lămâie. Puneți pe un grătar peste o tavă de prăjire care conține puțină apă și gătiți timp de 20 de minute. Reduceți temperatura la 180c/ventilator 160c/gaz 4 și gătiți încă 40 de minute sau până când sucurile curg limpede când coapsa este străpunsă cu o frigărui. Odihnește puiul sub folie timp de 20 de minute.
-
Pasul 3
Pentru a face sosul de paine puneti laptele intr-o cratita cu toate ingredientele in afara de pesmet si smantana. Se lasa la foc mic la infuzat 20 de minute, apoi se cerne. Cu aproximativ 5 minute înainte de a servi puiul, aduceți laptele la fiert și amestecați pesmetul proaspăt până când sosul se îngroașă, apoi adăugați un strop de smântână pentru a da o textură netedă.
-
Pasul 4
Serviți puiul, umplutura și sosul cu legumele preferate. Împărăteasa servește asta cu varză roșie înăbușită, brânză de conopidă, cartofi fripți și porci în pături.