Skip to content

Tipul bucătăriei:

1714

Rața întreagă înăbușită a lui John Torode cu măsline și eșalotă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Dă-i raței tratamentul francez. Încercați rața întreagă înăbușită cu măsline, eșalotă și vin alb. Această oală simplă este suficient de inteligentă pentru a fi servită la o cină.


Ingrediente

  • ulei de masline
  • rață 1 x 2 kg
  • eşalotă 300 g, mici, decojite (înmuiați în apă clocotită timp de un minut. Le face mai ușor de curățat)
  • măsline verzi și negre 300 g
  • buchet garni 1, (legați împreună câteva crenguțe de pătrunjel, cimbru și câteva foi de dafin)
  • usturoi 5 cuișoare, decojite
  • vin alb sec 1 sticla
  • pătrunjelo mână mare, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    încălziți cuptorul la 170c/ventilator 150c/gaz 3. încălziți 2 linguri ulei într-o caserolă mare ignifugă, adăugați rața și condimentați bine. se intoarce la fiecare cateva minute pana se rumenesc peste tot. se scoate rata, se adauga salota si se fierbe 5 minute pana devin aurii, apoi se adauga maslinele. se adauga buchetul de garni si usturoiul si se pune la loc rata. se toarnă peste vin și se aduce la fiert.

  • Pasul 2

    se acoperă caserola introdusă la cuptor și se fierbe timp de 3 ore. verificați la fiecare oră dacă nivelul lichidului ajunge la jumătatea distanței de rață – mai adăugați puțină apă dacă este necesar. dupa 3 ore se ridica capacul si se mareste temperatura cuptorului la 220c/ventilator 240c/gaz 7. se gateste 30 de minute ca sa se coloreze de rata, carnea sa fie moale ca untul. se scoate cu mare grija din caserola impreuna cu maslinele si salota. trageți ușor carnea în bucăți mari și puneți pe un platou cald cu măslinele și eșalota. tine de cald.

  • Pasul 3

    strecurați bulionul într-o tigaie curată, împingând usturoiul pentru a obține toate aromele. îndepărtați cu lingură excesul de grăsime de rață. se aduce la fiert și se reduce la jumătate. se adauga o mana mare de patrunjel tocat apoi se toarna sosul peste rata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 800
  • Gras 66,8g
  • Carbohidrați 7.8g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 32.4g
  • Sare 2,66g
#Rața #întreagă #înăbușită #lui #John #Torode #măsline #și #eșalotă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *