Tipul bucătăriei:
Reteta de dulceata de bacon
- servește 6-8
- Puțin efort
Fă-ți propriul borcan indulgent cu dulceață delicioasă de bacon, perfectă cu pâine prăjită sau friptură. *Derulați în jos pentru a viziona videoclipul nostru de instrucțiuni*
Urmărește videoclipul nostru despre cum să faci dulceață de slănină, apoi verifică rețete mai ușoare de dulceață, cum ar fi dulceața noastră de căpșuni, dulceața de pere și dulceața de rubarbă.
Ingrediente
- slănină afumată 500 g, tăiate în lardone mici
- ceapa 2, tocate fin
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- aji panca sau chipotle in adobo dintr-un borcan tocat pentru a face 2 linguri
- boia afumată 1⁄2 linguriță
- zahar brun 3 linguri
- melasă neagră 3 linguri
- oțet de cidru 75 ml
- espresso 2 shot-uri (sau 3 linguri cafea tare)
Metodă
-
Pasul 1
Pune slănina într-o tigaie la foc mic și gătește încet pentru a face grăsimea. Pe măsură ce grăsimea se topește, turnați-o. Continuați să gătiți până când baconul începe să se caramelizeze. (Bucățile maro care se lipesc de fund sunt toate bune, așa că răzuiește-le și lasă-le în tigaie.)
-
Pasul 2
Adăugați ceapa și usturoiul și continuați să gătiți, fără a colora, până se înmoaie. Adăugați aji panca sau chipotle în adobo, boia de ardei afumată și zahăr brun și gătiți încă 5 minute.
-
Pasul 3
Adăugați melasă, oțet și espresso și fierbeți ușor timp de aproximativ o oră până când amestecul capătă o consistență asemănătoare gemului. Aveți nevoie doar de 2 linguri pentru rețeta de obraz de bou fiert, așa că puneți restul într-un recipient steril, lăsați să se răcească, apoi acoperiți și răciți. Se va păstra până la o săptămână la frigider.