Tipul bucătăriei:
Rețetă de păstrăv de mare cu dovlecei a lui Tommy Banks
- servește 4 persoane
- Uşor
Tommy Banks din The Great British Menu și șef la The Black Swan, Oldstead, ne-a oferit câteva dintre cele mai bune rețete ale sale, inclusiv această păstrăv de mare sănătos cu dovlecei.
Ingrediente
- sare de mare 50g
- păstrăv de mare 300g, jupuit și tăiat în 2 porții
- oli pentru prăjire
- unt nesarat 25g
- salata mica bijuterie 1, mărunțită
- chervil sau tarhon 1 lingură, tocată
- smantana 4 linguri, amestecate cu 1 lingură apă rece ca gheața
castravete murat
- castravete 1, decojite, însămânțate și tăiate cubulete
- sare de mare 1 linguriță
- zahăr pudră 25g
- vin alb 25 ml
- otet de vin alb 25 ml
Supa de dovlecei
- ulei de masline 50 ml
- dovleceii 750g, sferturi longitudinale, semințe îndepărtate și tăiate mărunt
- supă de pui 100 ml
- maghiran sau oregano 15g
- spanac 50g
Metodă
-
Pasul 1
Aruncați castravetele cu sare și puneți-l într-o sită timp de 20 de minute. Adăugați zahărul, vinul și oțetul într-o tigaie, aduceți la fierbere și lăsați să se răcească complet.
-
Pasul 2
Clătiți castravetele sub apă curentă rece, puneți-l în lichidul de decapare rece și răciți până când este necesar.
-
Pasul 3
Se presară sarea de mare peste porțiunile de păstrăv și se răcește timp de 20 de minute. Clătiți sub apă curentă rece și uscați-l.
-
Pasul 4
Pentru supa de dovlecei, încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mare și adăugați dovleceii tăiați felii. Gatiti timp de 5-10 minute, amestecand continuu, pana cand inceteaza sa mai degete atata abur.
-
Pasul 5
Adăugați bulionul de pui și gătiți până se evaporă aproape. Adăugați maghiranul și spanacul și gătiți pentru un ultim minut.
-
Pasul 6
Se transferă într-un blender sau robot de bucătărie și se amestecă într-un piure. Țineți-vă cald.
-
Pasul 7
Încălziți o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați păstrăvul, cu pielea în jos și gătiți timp de 3 minute.
-
Pasul 8
Întoarceți fiecare file și adăugați untul. Gatiti 1 minut si scoateti-l pe o farfurie pentru a se odihni cateva minute. Fulgi în bucăți mari.
-
Pasul 9
Puneți salata mărunțită și untul într-o tigaie și gătiți timp de 1 minut, adăugând 1 lingură de apă. Adăugați chervilul și scoateți-l de pe foc.
-
Pasul 10
Împărțiți supa între 4 boluri, deasupra cu păstrăv, smântână, salată și castraveți murați scurși.
Informatii nutritionale
- Kcals 399
- Gras 29,8g
- Saturează 9.1g
- Carbohidrați 8.4g
- Zaharuri 8.2g
- Fibră 4.3g
- Proteină 21.7g
- Sare 1.5g