Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tommy Banks, Lebăda Neagră

Rețetă de păstrăv de mare cu dovlecei a lui Tommy Banks

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Tommy Banks din The Great British Menu și șef la The Black Swan, Oldstead, ne-a oferit câteva dintre cele mai bune rețete ale sale, inclusiv această păstrăv de mare sănătos cu dovlecei.


Ingrediente

  • sare de mare 50g
  • păstrăv de mare 300g, jupuit și tăiat în 2 porții
  • oli pentru prăjire
  • unt nesarat 25g
  • salata mica bijuterie 1, mărunțită
  • chervil sau tarhon 1 lingură, tocată
  • smantana 4 linguri, amestecate cu 1 lingură apă rece ca gheața

castravete murat

  • castravete 1, decojite, însămânțate și tăiate cubulete
  • sare de mare 1 linguriță
  • zahăr pudră 25g
  • vin alb 25 ml
  • otet de vin alb 25 ml

Supa de dovlecei

  • ulei de masline 50 ml
  • dovleceii 750g, sferturi longitudinale, semințe îndepărtate și tăiate mărunt
  • supă de pui 100 ml
  • maghiran sau oregano 15g
  • spanac 50g

Metodă

  • Pasul 1

    Aruncați castravetele cu sare și puneți-l într-o sită timp de 20 de minute. Adăugați zahărul, vinul și oțetul într-o tigaie, aduceți la fierbere și lăsați să se răcească complet.

  • Pasul 2

    Clătiți castravetele sub apă curentă rece, puneți-l în lichidul de decapare rece și răciți până când este necesar.

  • Pasul 3

    Se presară sarea de mare peste porțiunile de păstrăv și se răcește timp de 20 de minute. Clătiți sub apă curentă rece și uscați-l.

  • Pasul 4

    Pentru supa de dovlecei, încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mare și adăugați dovleceii tăiați felii. Gatiti timp de 5-10 minute, amestecand continuu, pana cand inceteaza sa mai degete atata abur.

  • Pasul 5

    Adăugați bulionul de pui și gătiți până se evaporă aproape. Adăugați maghiranul și spanacul și gătiți pentru un ultim minut.

  • Pasul 6

    Se transferă într-un blender sau robot de bucătărie și se amestecă într-un piure. Țineți-vă cald.

  • Pasul 7

    Încălziți o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați păstrăvul, cu pielea în jos și gătiți timp de 3 minute.

  • Pasul 8

    Întoarceți fiecare file și adăugați untul. Gatiti 1 minut si scoateti-l pe o farfurie pentru a se odihni cateva minute. Fulgi în bucăți mari.

  • Pasul 9

    Puneți salata mărunțită și untul într-o tigaie și gătiți timp de 1 minut, adăugând 1 lingură de apă. Adăugați chervilul și scoateți-l de pe foc.

  • Pasul 10

    Împărțiți supa între 4 boluri, deasupra cu păstrăv, smântână, salată și castraveți murați scurși.

Informatii nutritionale

  • Kcals 399
  • Gras 29,8g
  • Saturează 9.1g
  • Carbohidrați 8.4g
  • Zaharuri 8.2g
  • Fibră 4.3g
  • Proteină 21.7g
  • Sare 1.5g
.
#Rețetă #păstrăv #mare #dovlecei #lui #Tommy #Banks
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *