Skip to content

Tipul bucătăriei:

18052

Rețeta de sos a lui Ollie Dabbous

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Sosul lui Ollie Dabbous este legendar și am reușit să punem mâna pe rețetă – merită efortul, deoarece face cina de Crăciun cu adevărat specială


Ingrediente

  • carne de curcan sau aripioare sau tobe sau resturi 2 kg, tăiate cubulețe
  • ulei vegetal 50 ml
  • ciuperci nasturi mari 200 g, feliate
  • vin alb 100 ml, fiert timp de 1 minut
  • faina de porumb 1 lingura
  • unt 75 g, încălzite până se rumenesc până la zgomot (se bate pentru a vă asigura că nu se rumenește prea mult)
  • suc de lămâie o strângere
  • rozmarin 1 crenguță, frunzele ușor învinețite
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobită

Metodă

  • Pasul 1

    Se pune jumatate din carnea de curcan intr-o cratita mare, se condimenteaza cu un praf de sare, se adauga 700 ml apa si se aduce la fiert. Se fierbe usor timp de 1 ora, apoi se scurge supa printr-o strecuratoare. Puteți reutiliza carnea de curcan pentru a face un bulion, dacă doriți.

  • Pasul 2

    Se incinge cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 9. Se amesteca carnea de curcan ramasa cu un praf de sare si ulei, se intinde pe o tava de copt si se fierbe 30 de minute pana devine aurie.

  • Pasul 3

    O scoatem intr-o tigaie, adaugam ciupercile si turnam peste supa fierbinte de curcan, vinul fiert si apa cat sa acopere carnea. Aduceți la fierbere, apoi fierbeți ușor timp de 20 de minute. Se strecoară bulionul și se pune într-o tavă curată.

  • Pasul 4

    Bateți făina de porumb cu 2 linguri de apă. Bateți încet făina de porumb în sos, apoi aduceți-o înapoi la fierbere, pentru a se îngroșa. Se amestecă beurre noisette, se adaugă sucul de lămâie, frunzele de rozmarin învinețite și usturoiul. Se lasă 5 minute la infuzat, se adaugă piper negru măcinat și se strecoară printr-o sită.

Informatii nutritionale

  • Kcals 179
  • Carbohidrați 5.8g
  • Proteină 2.8g
  • Gras 15g
  • Sare 0,7g
  • Saturate 5.9g
  • Fibră 0,1g
.
#Rețeta #sos #lui #Ollie #Dabbous
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *