Tipul bucătăriei:
Rilete de jambon cu sare de fistic
- serveste 8
- Uşor
Această rețetă de rillete de șuncă cu sare de fistic vine de la Salt and Honey din Londra și este un excelent început de cină.
Ingrediente
- jaret de șuncă afumată 2
- seminte de coriandru 1 lingura
- boabe de piper negru 1 lingura
- frunza de dafin 1
- ceapă ½, decojite si tocate
- morcov 1, curatata si tocata
- țelină 2 tulpini, tocate
- arpagic un buchet mic, tocat
- unt sărat 200 g, la temperatura camerei
- pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
- frunze de cimbru 1 lingura
- usturoi tocat pentru a face 1 lingura
- fistic decojit o mână
- fulgi de sare de mare
- pâine crustă prăjită pentru a servi
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Spălați jareții de șuncă, puneți-i într-o tigaie mare și acoperiți cu apă rece. Adăugați semințele de coriandru, boabele de piper negru, frunza de dafin, ceapa, morcovul, țelina și arpagicul. Acoperiți cu un capac și fierbeți șunca timp de 3-4 ore, sau până când carnea se desprinde de os.
-
Pasul 2
Scoateți șunca din lichidul de braconat cu o lingură cu fantă și lăsați până se răcește suficient pentru a fi manipulată. După ce s-a răcit, scoateți pielea de pe șuncă și, cu mâinile curate, tăiați carnea în bucăți mici.
-
Pasul 3
Amesteca intr-un castron untul, patrunjelul si cimbrul, apoi adaugam sunca tocata si asezonam cu sare si piper. Ambalați amestecul într-un recipient sigilabil, netezind suprafața. Acoperiți și lăsați la frigider peste noapte.
-
Pasul 4
Prăjiți fisticul într-o tigaie la foc mediu până devin aurii, apoi măcinați-le într-un blender mic cu un praf de fulgi de sare de mare.
-
Pasul 5
Pentru a servi, lasati rilletele afara de la frigider 20 de minute, sa se inmoaie, apoi puneti fiecare cate o lingura in farfurii si presarati deasupra sare de fistic. Se serveste cu paine prajita, stropita cu putin ulei de masline.
Informatii nutritionale
- Kcals 488
- Carbohidrați 2g
- Proteină 46.1g
- Gras 32.7g
- Sare 5.3g
- Saturate 16.8g
- Fibră 0,7g