Tipul bucătăriei:
Risotto de prepeliță, usturoi confit și țelină
- serveste 4
- Uşor
Încercați rețeta noastră ușoară, dar impresionantă de risotto de prepeliță, usturoi confit și țelină de la restaurantul Oldroyd’s din Londra.
Încercați acest risotto de prepeliță, usturoi și țelină, apoi consultați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto-ul nostru clasic cu fructe de mare și risotto cu pui.
Ingrediente
- țelină 1/2 mic, taiat cubulete de 1 cm
- ulei de masline
- usturoi 1 bulb, cuișoare decojite
- rozmarin 1 crenguță
- șalotă 1, tăiate mărunt
- praz 1, tăiate mărunt
- frunze de cimbru 1 lingura
- unt 100 g
- orez risotto 400 g
- ulei vegetal
- supa de pui sau supa de legume 1,5 litri
- Brânza Berkswell sau pecorino 80 g, ras fin
- pătrunjel cu frunze plate o mână mică, tocată
- prepeliţă 4, curatat si spatchcock (macelarul poate face acest lucru pentru tine cu notificare)
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune țelina cubulețe pe o tavă de copt. Se condimentează și se stropește peste puțin ulei vegetal. Se prăjește timp de 15 minute sau până când se înmoaie și se rumenesc. Între timp, puneți usturoiul, rozmarinul și 100 ml de ulei de măsline într-o tigaie mică (pentru ca usturoiul să fie scufundat, mai adăugați ulei dacă este necesar) și încălziți ușor timp de 10 minute, sau până când usturoiul este moale și ușor auriu. Scoateți și răciți uleiul. Puteți folosi uleiul de usturoi rămas pentru gătit, dar păstrați-l la frigider și folosiți-l în decurs de o săptămână.
-
Pasul 2
Se prăjește eșapa, prazul și cimbrul cu 50 g de unt și 50 ml ulei de măsline. Sezon. Când legumele sunt moi, adăugați orezul și amestecați până când toate boabele sunt acoperite. Se încălzește ușor timp de 1 minut pentru a sparge orezul (acest lucru permite o absorbție mai ușoară).
-
Pasul 3
Adăugați 500 ml de bulion în risotto și amestecați până se absoarbe totul. Repetați încă de 2 ori. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute. Adăugați mai mult stoc dacă este necesar, pentru a obține o consistență cremoasă. Luați de pe foc când orezul este fraged, adăugați țelina, restul de unt, brânza și pătrunjelul și asezonați. Acoperiți cu un capac și lăsați să se odihnească.
-
Pasul 4
Întoarceți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Încingeți o tigaie la foc mediu. Ungeți și condimentați prepelițele, apoi puneți păsările cu pielea în jos pe grătar timp de 4 minute până când devin aurii și se carbonizează. Întoarceți și gătiți încă 2 minute. Transferați într-o tavă de copt și prăjiți timp de 10-15 minute până când sunt fierte și sucurile curg limpede. Odihnește-te 2 minute sub folie. Împărțiți risottoul în farfurii calde. Tăiați prepelița în jumătate pe spate și puneți risotto. Folosind dosul unui cuțit, zdrobiți usturoiul confit și împrăștiați-l peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 964
- Gras 52g
- Saturate 18.4g
- Carbohidrați 77,4g
- Fibră 5.9g
- Proteină 43.6g
- Sare 1.6g