Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Roast Beef cu maduva osoasa si hrean

Roast beef cu crostini de măduvă osoasă și sos de hrean

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Oferă roast beef clasic o schimbare inteligentă. Servirea cu o parte de crostini de măduvă face ca acest fel de mâncare să se simtă cu adevărat special. Cereți măcelarului să pregătească oasele măduvei pentru prăjire


Ingrediente

  • morcov 1 mare, decojit si feliat de 2 cm grosime
  • ceapă 1, decojit si feliat de 1 cm grosime
  • țelină 2 batoane, feliate grosier
  • rozmarin 2 crengute
  • foi de dafin 2
  • usturoi 3 cuișoare întregi
  • coastă de vită 1, sau 1,3 kg os pe
  • ulei de masline
  • vin roșu ½ sticla
  • supa de vita 500 ml
  • nasturel a servi

SOS DE HREAN

  • hrean 3 linguri ras fin
  • zahăr pudră ½ linguriță
  • otet de vin alb 2 lingurite
  • crème fraîche 5 linguri

CROSTINI MĂDUTĂ

  • oasele măduvei 2, împărțit longitudinal
  • cimbru un praf bun de frunze
  • picurând 1-2 linguri (folosiți o parte din grăsimea de pe tava de prăjire cu carne de vită)
  • pâine cu maia 4 felii groase
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, de ornat

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face sosul de hrean, punem hreanul intr-un vas cu zaharul, un praf bun de condimente si otetul. Se amestecă bine și se lasă 30 de minute. Adăugați crème fraîche și amestecați din nou.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160/gaz 4. Pune legumele, ierburile și usturoiul în fundul unei forme de friptură.

  • Pasul 3

    Asezonați carnea de vită peste tot. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie mare, apoi se prăjește carnea de vită pe fiecare parte (inclusiv grăsimea) până se colorează peste tot. Așezați-l deasupra legumelor și transferați-l la cuptor. Gatiti aproximativ 1 ora pentru mediu-rare. (Cel mai bine este să folosiți un termometru pentru carne, deoarece timpul va varia în funcție de dacă coasta de vită este scurtă și groasă sau lată și mai subțire. Ar trebui să scrie 55C pentru mediu-rar.) Scoateți carnea de vită, acoperiți-o și lăsați-o să se odihnească pt. cel puțin 15 minute.

  • Pasul 4

    Se condimentează oasele măduvei și se împrăștie frunzele de cimbru. Gatiti 20 de minute la aceeasi temperatura, apoi raciti putin si scoateti maduva de pe oase.

  • Pasul 5

    Pentru a face sosul, puneți tava cu sucuri și legume pe plită sau puneți totul într-o cratiță, dați focul la mare și lăsați totul să sfârâie. Adăugați vinul și fierbeți rapid până scade cu trei sferturi. Adăugați supa de vită și aduceți din nou la fiert. Utilizați o lingură de lemn pentru a zdrobi legumele în lichid, astfel încât sosul să se îngroașă cu pulpa. Se strecoară totul printr-o sită într-o tigaie curată, apăsând tot lichidul. Reîncălziți pentru a servi.

  • Pasul 6

    Topiți picurarea, apoi ungeți feliile de aluat. Încinge o grătar la fierbinte, apoi pune pâinea la grătar până devine aurie. Întindeți pâinea prăjită cu măduva fierbinte. Se mai ornează cu puțină sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, iar frunzele de pătrunjel împrăștiate. Serviți alături de carnea de vită feliată cu un ulcior de sos fierbinte, o oală cu sos de hrean și niște creson.

Informatii nutritionale

  • Kcals 917
  • Gras 59.1g
  • Saturate 24.6g
  • Carbohidrați 23.3g
  • Fibră 4g
  • Proteină 55.3g
  • Sare 1.2g
#Roast #beef #crostini #măduvă #osoasă #și #sos #hrean
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *