Tipul bucătăriei:
Roșii presate cu brânză de capră bătută și ulei de leuștean
- serveste 4
- Puțin efort
Acest fel de mâncare impresionant de roșii presate cu brânză de capră bătută și ulei de leuștean vine de la Percy and Founders din Fitzrovia și este un excelent început de cină. Cumpărați leuștean și cervil de pe natoora.com. Dacă nu poți prinde leuștean, ar funcționa bine și arpagicul.
Ingrediente
- consome de roșii 400 ml (vezi mai jos)
- gelatină 6 frunze
- roșii prune 300 g
- tarhon tocat foarte fin pentru a face 1 lingura
- busuioc tocat foarte fin pentru a face 1 lingura
- cervil sau patrunjel tocat foarte fin pentru a face 1 lingura
- roșii de moștenire tăiate în felii, pentru a servi
- roșii cherry albite si jupuite, pentru a servi
- fasole lată o mână de păstăi duble de servit
- frunze de salata sau nasturtium a servi
- brânză moale de capră (cum ar fi chevre) 300g
- crème fraîche 50 g
- ulei din semințe de struguri 200 ml
- frunze de leuștean un buchet (aproximativ 50g), frunze culese
- sare 1½ linguriță
- roșii cherry 500g (pe viță de vie)
- bulb de fenicul 1/8 (aproximativ 25 g)
- țelină ¼ tulpină (aproximativ 15 g)
- șalotă ½, tocat
- busuioc ½ buchet mic
- frunze de cimbru ½ linguriță
- tarhon tocat pentru a face ½ lingurita
- usturoi ½ cățel, decojit
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face consome de roșii, puneți toate ingredientele în robotul de bucătărie cu un praf de sare și piper. Se amestecă până se fină, apoi se toarnă într-un castron, se acoperă cu folie alimentară și se da la rece timp de 6 ore pentru a infuza. Se toarnă într-o sită cu plasă fină sau într-o bucată de muselină așezată într-o sită și se strecoară timp de cel puțin o oră. Păstrați lichidul și aruncați solidele.
-
Pasul 2
Tapetați un recipient Tupperware de 20 x 10 cm cu folie alimentară ușor unsă. Înmuiați gelatina în apă rece până când este moale și flexibilă. Se încălzește consomé într-o tigaie mică până se încălzește la atingere, apoi se amestecă gelatina până se dizolvă. Lăsați jeleul să se răcească în timp ce faceți petalele de roșii. Se albesc roșiile prune în apă clocotită timp de un minut, apoi se îndepărtează coaja, se înfrânează și se îndepărtează semințele pentru a obține 4 forme de petale per roșie. Se usucă cu hârtie de bucătărie. Amestecă toate ierburile cu amestecul de jeleu.
-
Pasul 3
Construiți straturi de petale de roșii prune, acoperind fiecare strat cu jeleu de roșii. Repetați până când umpleți recipientul. Se acopera si se da la rece peste noapte pana se fixeaza.
-
Pasul 4
Amestecați brânza de capră și crème fraîche într-un castron până devine omogen și cremos. Chill.
-
Pasul 5
Pentru uleiul de leuștean, amestecați împreună uleiul, leușteanul și sarea. Se da la rece cel putin 20 de minute, apoi se cerne, indepartand bucatele de frunze si pastrand uleiul verde.
-
Pasul 6
Pentru servire, feliați o bucată de terină de aproximativ 2cm grosime, având grijă să nu rupeți felia. Pune câte o felie pe fiecare din cele 4 farfurii și ia 2 sau 3 linguri generoase de brânză de capră și aranjează în jurul terinei, adaugă câteva felii de roșii moștenire și o roșie cherry decojită și decojită.
-
Pasul 7
Presarati cu cateva fasole (folositi congelata daca nu sunt de sezon) si terminati cu un strop de ulei de leustean si cateva frunze de salata sau nasturtium.
Informatii nutritionale
- Kcals 255
- Gras 20.3g
- Saturate 8.8g
- Carbohidrați 6.1g
- Fibră 2.4g
- Proteină 10.7g
- Sare 0,9g