Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rula de piept

Rula de piept

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10 ca gustare
  • Puțin efort

Rulourile de piept fac gustarea perfectă de bere. Această rețetă de la Smokehouse din Islington este puțin efort, dar merită pe deplin.


Ingrediente

  • punct de piept 1 kg (acesta este capătul gras al pieptului), puteți folosi și piept întreg rulat
  • unt 100g, tocat
  • ardei iute roșu 1, însămânțată și tăiată mărunt
  • lămâie 1, zestă
  • ulei pentru prăjire adâncă
  • ouă 3
  • lapte 100 ml
  • pesmet panko 150 g
  • făină simplă 200 g

Sos

  • maioneză 4 linguri
  • pastă gochujang 1 lingură (disponibil de la majoritatea magazinelor alimentare asiatice) sau folosiți altă pastă de chllli

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune pieptul într-o tavă de friptură, asezonează și coace timp de 30 de minute până se colorează. Adăugați untul în tavă și turnați puțină apă până ajunge la jumătatea pieptului. Acoperiți strâns cu folie.

  • Pasul 2

    Coborâți cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1 și gătiți timp de 4 ore până când se înmoaie și dă (ar trebui să puteți despărți cu ușurință carnea). Se lasa in lichid sa se raceasca cel putin 1 ora.

  • Pasul 3

    Scoateți din lichid și spargeți pieptul, ușor, cu mâinile (nu îl mărunțiți, vreți bucăți de recunoscut), apoi adăugați ardeiul iute și coaja de lămâie și asezonați.

  • Pasul 4

    Pune un sfert din amestecul de piept pe un strat dublu de folie alimentară și rulează-l într-un cârnați gros, de 4 cm lățime. Răsuciți capetele până devine strâns, apoi legați cu sfoară sau o fâșie de folie alimentară. Repetați pentru toată pieptul, apoi lăsați-l la rece până când este ferm – aproximativ o oră.

  • Pasul 5

    Umpleți o tigaie 1/3 plină cu ulei și încălziți la 180C, sau până când un cub de pâine se rumenește în ea în 30 de secunde. Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3.

  • Pasul 6

    Bateți ouăle și laptele într-un castron puțin adânc. Pune panko și făina în boluri separate. Tăiați cârnații de piept în porții de 6 cm apoi îndepărtați folia alimentară.

  • Pasul 7

    Rulați mai întâi pieptul în făină, apoi scufundați în amestecul de ouă, apoi în panko. Repetați pașii cu ou și panko de două ori pentru fiecare porție de piept.

  • Pasul 8

    Se prăjesc timp de 3 minute sau până când pesmeturile sunt maro deschis peste tot, apoi se transferă într-o tavă de copt și se fierb timp de 8-10 minute la cuptor, astfel încât să se crocante și să se încălzească. Amestecați ingredientele pentru sos și serviți cu rulourile pentru înmuiere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 623
  • Gras 40,7g
  • Saturate 12.4g
  • Carbohidrați 32.8g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 30.4g
  • Sare 0,7g
#Rula #piept
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *