Tipul bucătăriei:
Salată de carne de vânat și pere cu alune prăjite
- servește 6
- Uşor
Gătitul consistent al țării Falcon oferă mâncăruri confortabile de casă perfecte – încercați această salată elegantă și încălzitoare de la restaurantul Herefordshire pentru un fel de mâncare ușor de divertisit
Citiți recenzia noastră despre restaurant despre The Falcon aici …
Ingrediente
VÂNAT
- cimbru o crenguță
- foi de dafin 2
- boabe de piper negru 5
- usturoi 3 cuișoare, bătute
- ulei de rapiță presat la rece 100 ml
- coapă de căprioară dezosată 400g
- unt nesarat 40g
ÎMBRĂCĂMINTE
- mustar Dijon 1 lingură
- otet de vin rosu 1 lingură
- ulei de rapiță presat la rece 50 ml
A SERVI
- salată rotundă rupt
- cicoare 2, înjumătățit, miez și frunze separate
- alune de padure o mână, prăjită și ușor zdrobită
- Conference sau perele Williams 2 coapte, miez și felii subțiri
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați cimbru, dafin, boabe de piper, usturoi și ulei de rapiță într-un castron mare, apoi adăugați coapsele de carne de vânat și aruncați bine. Se acoperă și se lasă la marinat peste noapte.
-
Pasul 2
Pentru dressing, amestecați muștarul și oțetul până se emulsionează. Adăugați încet uleiul de rapiță până când este combinat, gros și cremos, apoi condimentați după gust.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și încălziți o tigaie grea până când este fierbinte. Se pune 1 lingură de marinată în tigaie, apoi se gătește carne de vânat timp de 1 minut pe fiecare dintre părțile mai mari, urmate de 30 de secunde pe fiecare dintre părțile mai mici, adăugând untul în tigaie pentru acestea. Puneți căprioara pe o tavă mică de prăjire, condimentați foarte bine peste tot și dați-o la cuptor pentru 5-8 minute (în funcție de grosime) pentru rare. Puneți pe o farfurie, acoperită ușor cu folie, să se odihnească timp de 10 minute, apoi feliați-o subțire.
-
Pasul 4
Bătați frunzele de salată într-un castron cu puțin condiment, câteva alune și felii de pere. Adăugați suficient pansament pentru a acoperi bine frunzele și aruncați.
-
Pasul 5
Pentru a servi, plătiți straturi alternative de carne de vânat, frunze de salată și pere, apoi terminați cu mai multe alune.
Informatii nutritionale
- Kcals 385
- Gras 29.5g
- Saturează 5.1g
- Carbohidrați 7.6g
- Zaharuri 6.3g
- Fibră 2.7g
- Proteină 20.8g
- Sare 0,3g